Bozdoğan'da Anasınıfı Öğrencileri Yerli Malı Haftası Etkinlikleriyle Üretimi Deneyimledi
Okulda uygulamalı öğrenme ve aile katılımı öne çıktı
Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki Madran İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle hem eğitici hem de keyifli bir eğitim süreci geçirdi.
Okulda organize edilen etkinlikler dizisinde çocuklar, aileleriyle birlikte turşu kurdu ve düzenlenen turşu yarışmasına katıldı. Ayrıca kurabiye ve ekmek yapımı atölyeleriyle, üretim sürecinin adımlarını uygulamalı olarak görme fırsatı yakaladılar.
Emek, paylaşım ve tutumluluk değerleri pekiştirildi
Yerli Malı Haftası kapsamında özellikle ekmek yapım sürecine aktif olarak katılan minikler, emek, paylaşım ve tutumlu olmanın önemini deneyimleyerek öğrendi. Ailelerin etkin katılımı, hem öğrenciler hem de veliler açısından sürecin başarısını artırdı ve etkinlikler yoğun ilgi gördü.
Etkinlikler, çocuklara yerli ürün kullanmanın ve üretime dahil olmanın somut değerlerini kazandırmayı amaçladı; uygulamalı çalışmalar aracılığıyla okul topluluğunda dayanışma ve bilincin güçlendirilmesine katkı sağlandı.
BOZDOĞAN’DA MİNİKLER EKMEK YAPMASINI ÖĞRENDİ