Boşandığı eski eşinin bıçaklı saldırısından kurtulan Ayşe Katırcı: çocuklarım annesiz kalacaktı

Adana'da yaklaşık 10 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından evinde 8 yerinden bıçaklanan Ayşe Katırcı, hayati tehlikeyi atlattı; ceza talep ediyor.

Yayın Tarihi: 17.08.2026 13:53
Güncelleme Tarihi: 17.08.2026 14:12

Boşandığı eski eşinin bıçaklı saldırısından kurtulan Ayşe Katırcı: çocuklarım annesiz kalacaktı

Olayın detayları:

Adana'nın Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yaklaşık 25 yıl evli kaldığı ve yaklaşık 10 yıl önce boşandığı eski eşi Arif T. evine gelerek Ayşe Katırcı'ya saldırdı. İddialara göre, elindeki bıçakla Katırcı'yı 8 yerinden bıçaklayan şüpheli olayın ardından kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Katırcı, ambulansla Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı; önce yoğun bakımda tedavi gören kadın, yaklaşık bir haftalık müdahalenin ardından servise alındı ve hayati tehlikeyi atlattı.

Mağdurun ifadeleri ve talepleri:

Ayşe Katırcı, eski eşiyle on yıldır ayrı olduğunu ve bir türlü peşini bırakmadığını belirtti. Sürekli tehdit ve evine basma girişimlerinin olduğunu söyleyen Katırcı, sürekli şikayette bulunduğunu ancak sonunda saldırının gerçekleştiğini ifade etti.

Mağdur, ceza taleplerini net biçimde dile getirdi: 'Gereken ceza neyse verilmesini ve hapisten hiç çıkmamasını istiyorum.' Katırcı, benzerlerine af veya indirim uygulanmamasını talep ederek, yaşananın geri döndürülemez sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Psikolojik ve ailevi etkiler:

Katırcı, saldırı sonrası psikolojisinin alt üst olduğunu ve şüphelinin tekrar çıkıp yeniden saldırmasından korktuğunu söyledi. 'Oradan bir daha çıkmayacağının garantisini istiyorum. Benim çocuklarım annesiz kalacaktı.' ifadeleriyle hem kendi hem de çocuklarının güvenlik endişesini dile getirdi.

Mağdur, on gündür süren yoğun acılar yaşadığını ve halen tedaviye bağlı olduğunu belirtti; cezanın çekilmesini ve böyle saldırılara karşı caydırıcı uygulamalar uygulanmasını talep etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililerin müdahalesi, mağdurun tedavi süreci ve adli işlemler takip ediliyor. Toplumda kadına yönelik şiddet konusundaki duyarlılığın ve yasal yaptırımların önemi bir kez daha gündeme geldi.

ADANA’DA YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI ESKİ EŞİ TARAFINDAN EVİNDE 8 YERİNDEN BIÇAKLANAN AYŞE...

ADANA’DA YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI ESKİ EŞİ TARAFINDAN EVİNDE 8 YERİNDEN BIÇAKLANAN AYŞE KATIRCI, “BİR GÜN BANA BUNU YAPACAĞINI BİLİYORDUM. SÜREKLİ ŞİKAYETTE BULUNDUM AMA SONUNDA BU OLAY BAŞIMA GELDİ” DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.