Sabah kahvaltılarınıza çay yanlarınıza farklı bir lezzet arıyorsanız, sizlere mükemmel bir tarifle geldik. Börek tadında hem nefis hem de lezzetli patatesli tuzlu kek tarifi sofralarınızın yeni vazgeçilmez lezzeti olacak. Evinizde bulunan malzemeleri ve patatesi değerlendirceğiniz bu lezzetli tuzlu kek tarifine herkes bayılacak. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, 30 dakikada pişirceğiniz patates tuzluk kek tarifi 4 - 6 kişilik servise hazır olacak. Pişmeye başlayınca kokusu tüm apartmanı saracak patatesli tuzlu kek tarifi...
PATATESLİ TUZLU KEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 adet patates
- 3 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- 1 çay bardağı ölçüsünde küçük küçük doğranmış peynir
- 1 su bardağı ölçüsünden bir parmak parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı ölçüsünde süzme yoğurt (normal yoğurtta kullanabilirsiniz )
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pulbiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 tane küçük küçük doğranmış kırmızı biber
- Üzeri için ise susam
PATATESLİ TUZLU KEK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta patates, soğan, biber, maydanoz, peynir ve dereotu minik minik sırasıyla doğrayalım.
- Diğer bir yandan ise karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve sıvı yağ alarak güzelce çırpalım.
- Diğer malzemelerimizi de karıştırmaya devam edelim.
- En son kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra tüm harcımızı karıştırıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye boşaltıp düzeltelim. Dilerseniz tepsi yerine borcam da kullanabilirsiniz.
- Üzerine son olarak susam serpiştirelim ve 180 derecelik ısıtmış olduğumuz fırında altı üstü kızarana dek pişirmeye devam edelim.
- Altı üstü eşit şekilde piştikten sonra patatesli tuzlu kekimiz hazır. Herkese afiyetler olsun!