Bolvadin eğitiminde il birinciliği alan öğrenci ilçeyi gururlandırdı
yarışma ve jüri değerlendirmesi
Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kahraman Mehmetçik ve Vatan" konulu resim yarışmasında, Bolvadin Alkasan İlkokulu öğrencisi Zeynep Alya Eseringü il birincisi seçildi. Jüri, Zeynep'in eserinde vatan ve asker sevgisini ifade etme biçimini ve görsel anlatım gücünü öne çıkararak eseri beğeniyle değerlendirdi.
ilçe yönetiminin kabulü
Elde edilen bu başarı sonrası Bolvadin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Keleş, il birincisi olan Zeynep Alya Eseringü ile ona destek veren öğretmenini ve okul müdürünü makamında kabul etti. Kabul sırasında başarı takdir edildi ve öğrencinin sanat alanındaki gelişiminin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
yerel eğitim için anlamı
Bu tür dereceler, ilçenin eğitim ve kültür ortamına olumlu yansıyor. Alkasan İlkokulu ve öğrenci çevresi için elde edilen derece, sanat eğitimine verilen önemin ve öğrencilerin yeteneklerinin desteklenmesinin somut bir göstergesi niteliğinde.
Bolvadin adına kazanılan bu başarı, hem okul hem de ilçe genelinde gurur kaynağı oldu ve benzer çalışmaların teşvik edilmesi için örnek oluşturdu.
AFYONKARAHİSAR’IN BOLVADİN ALKASAN İLKOKULU ÖĞRENCİSİ ZEYNEP ALYA ESERİNGÜ, İL GENELİNDE DÜZENLENEN ANLAMLI YARIŞMADA BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE EDEREK İLÇENİN GÖĞSÜNÜ KABARTTI.