Bolvadin'de hayvan pazarı için inceleme

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli, Bolvadin'de açılması planlanan hayvan pazarında fiziki ve teknik incelemeler yaparak hayvan refahı ve üretici güvenliğini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 13.06.2026 12:54
Güncelleme Tarihi: 13.06.2026 13:02

Bolvadin'de hayvan pazarı için inceleme

Bolvadin'de hayvan pazarı için inceleme

İl müdürlüğü teknik ekipleri sahada

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Bolvadin ilçesinde hizmete açılması planlanan hayvan pazarında teknik personel tarafından inceleme ve denetim çalışmaları gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasında, il genelinde hayvancılık altyapısına yönelik çalışmaların sürdüğü; bu kapsamda yapılan incelemelerin amacının hayvan hareketlerinin düzenli şekilde yürütülmesi, hayvan refahının korunması ve üreticilerin güvenli bir ortamda hizmet alabilmesi olduğu belirtildi.

İncelemelerde tesisin genel durumu yerinde değerlendirildi. Özellikle hayvanların barındırılacağı alanlar, sevk ve kontrol noktaları ile işletme altyapısına ilişkin hususlar gözden geçirildi.

Ayrıca vatandaşların ve üreticilerin güvenli, sağlıklı ve düzenli bir ortamda hizmet alabilmesine yönelik teknik ve fiziki unsurlar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında hayvan pazarının faaliyetlerine ilişkin unsurların yerinde incelendiği, hayvan refahının korunması ve hayvan hareketlerinin etkin şekilde takip edilmesine yönelik tespitlerin gerçekleştirildiği kaydedildi.

İl müdürlüğünün açıklaması, pazarın işletmeye alınması sürecinde teknik ve idari gerekliliklerin yerine getirilmesine odaklanıldığını göstermektedir. Bu değerlendirmeler, üreticilerin hizmetlerden en iyi şekilde faydalanabilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

AFYONKARAHİSAR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BOLVADİN İLÇESİNDE HİZMETE AÇILMASI...

AFYONKARAHİSAR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BOLVADİN İLÇESİNDE HİZMETE AÇILMASI PLANLANAN HAYVAN PAZARINDA İNCELEME YAPTI.

AFYONKARAHİSAR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BOLVADİN İLÇESİNDE HİZMETE AÇILMASI...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.