Bolu Orman Bölge Müdürlüğü üretim ve standardizasyon tatbikatı gerçekleştirdi
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürlüğü tarafından, Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla düzenlenen eğitim tatbikatı, Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Aydınpınar Orman İşletme Şefliğinde yapıldı.
Eğitimin birinci aşaması: sahada uygulama
İki aşamalı olarak gerçekleştirilen eğitimin ilk bölümünde, Aydınpınar Orman İşletme Şefliğinde doğru ağaç kesme teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği kanununa uyulması gereken hususlar ve yürürlükteki standardizasyon esaslarına göre ağaçların boylanması ve değerlendirilmesi uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Uygulama sırasında karşılaşılan sorunlar katılımcılar tarafından paylaşılarak karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.
İkinci aşama: depoda standardizasyon ve ölçüm
Eğitimin ikinci kısmı Göl Orman Emvali Deposunda devam etti. Burada üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ayrıntılı şekilde anlatıldı.
Katılımcılara, 2026 yılı programlarının iş termin planındaki takvime uygun şekilde yürütülmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim, kazasız bir yıl geçirilmesi temennisiyle sona erdi.
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLETME VE PAZARLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, ORMAN İŞLETME ŞEFLERİ VE ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ KATILIMIYLA, ÜRETİM ÇALIŞMALARINI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONULARINI İÇEREN EĞİTİM TATBİKATI, GÖLYAKA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI AYDINPINAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİNDE YAPILDI.