Bolu lise öğrencileri MEB'in 'Türk Dünyası Mutfağı' yarışmasında Türkiye birincisi

İzzet Baysal Abant Turizm MTAL öğrencileri, MEB'in 'Türk Dünyası Mutfağı MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışması' ulusal finalinde Türkiye birincisi oldu.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 12:59
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 13:03

Bolu lise öğrencileri MEB'in 'Türk Dünyası Mutfağı' yarışmasında Türkiye birincisi

Bolu öğrencileri MEB yarışmasında Türkiye birinciliğini kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türk Dünyası Mutfağı MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışması"nın ulusal finalinde, Bolu’yu temsil eden lise öğrencileri Türkiye birincisi oldu. Gastronomi şehri Bolunun köklü mutfak kültürü, yarışmada yeniden öne çıktı.

Yarışma performansı ve ödül

Bolu'yu temsilen yarışmaya katılan İzzet Baysal Abant Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, jüriden tam not alan yöresel bir menü hazırladı. Sunulan menüde Seben Asma Yaprağı Kapaması, Bolu Sarı Patatesli Anne Köftesi ve Çıtırlı Bal Kabağı yer aldı ve büyük beğeni topladı.

Başarıları dolayısıyla öğrencilere ve danışman öğretmenlere birincilik kupası, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından takdim edildi. Yarışmadaki bu sonuç, Bolu mutfak geleneğinin ulusal düzeyde yeniden takdir edilmesini sağladı.

"TÜRK DÜNYASI MUTFAĞI MEB 2. ULUSLARARASI GASTRONOMİ VE AŞÇILIK YARIŞMASI"NIN ULUSAL FİNALİNDE...

"TÜRK DÜNYASI MUTFAĞI MEB 2. ULUSLARARASI GASTRONOMİ VE AŞÇILIK YARIŞMASI"NIN ULUSAL FİNALİNDE BOLU'YU TEMSİL EDEN LİSE ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU.

"TÜRK DÜNYASI MUTFAĞI MEB 2. ULUSLARARASI GASTRONOMİ VE AŞÇILIK YARIŞMASI"NIN ULUSAL FİNALİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!