Bolu’daki Grand Kartal Otel yangını davasında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağı
Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 137 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan davada 32 sanık yargılanmış; aralarında otel sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 11 sanığa, 34 çocuğa karşı 34’er kez müebbet hapis, yaşamını yitiren 44 yetişkin yönünden ise 44’er kez 24 yıl 11’er ay hapis cezaları verilmişti. Diğer 18 sanığa çeşitli oranlarla cezalar uygulanırken 3 sanık beraat etmişti.
Soruşturma izni ve verilen karar
Danıştay 1. Dairesi’nin Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelleri hakkında soruşturma izni vermesinin ardından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 bürokrat hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan işlem yapıldı. Şüpheliler, Bolu 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve duruşmalara SEGBİS üzerinden katıldılar.
Bölge adli sürecinde hakimlik, söz konusu personelin yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi. Karar verilen personeller şunlar olarak kaydedildi: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Neşe Ç., Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Levent K., Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Elçin Ş.Ö., emekli Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şennur A.D., Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ Alan Başkanı Bülent Ç.Ç., baş kontrolörler Barış B., Melda A., Şule A. ve Ramazan A.
Soruşturma ve yargı süreçleri sürerken, verilen yurt dışı çıkış yasağı kararı adli süreç kapsamında koruyucu tedbir olarak uygulamaya konuldu.
BOLU’DA 78 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ, DÜNYANIN EN BÜYÜK 6. OTEL YANGINI OLARAK KABUL EDİLEN GRAND KARTAL OTEL YANGINA İLİŞKİN DAVADA BOLU 1. SULH CEZA HAKİMLİĞİ TARAFINDAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN 9 PERSONELİNE YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ.