Bolu'da Yaralanan Köpeğin Röntgeninde 300-400 Saçma İzi Tespit Edildi

Bolu'da ezilen köpeğin röntgeninde daha önce tüfekle vurulduğu ve vücudunda 300-400 saçma izi bulundu; belediye harekete geçti.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 10:30
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 11:08

Bolu'da Yaralanan Köpeğin Röntgeninde 300-400 Saçma İzi Tespit Edildi

Bolu'da Yaralanan Köpeğin Röntgeninde 300-400 Saçma İzi Tespit Edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Doğancı Köyü'nde yol ortasında uyurken bir aracın üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralanan sokak köpeğini tedavi gördüğü hayvan hastanesinde ziyaret etti. Olay sonrası köpek, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilerek tedavi altına alınmıştı.

Röntgen incelemesi ve veteriner değerlendirmesi

Veteriner hekimlerin çektiği röntgen filmlerini inceleyen Başkan Özcan, köpeğin yalnızca trafik kazası mağduru olmadığını, daha önce de silahla saldırıya uğradığının görüldüğünü aktardı. Özcan, röntgende hayvanın daha önce tüfekle vurulduğunun ve vücudunda 300-400 civarında saçma izi tespit edildiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Başkan Özcan, veteriner hekimlerin müdahalelerine değinerek, köpeğin durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti ve tedavinin sürdüğünü bildirdi.

Yetkililerin açıklamaları ve hukuki süreç

Olayın hem adli hem idari boyutunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Özcan, Valiliğin gerekli tespitleri yaptığını ve şüphelinin yakalandığının belirtildiğini aktardı. Ayrıca Belediye Meclisi kararı gereğince hayvanlara kötü muamele edenlere yönelik ağır para cezalarının uygulanacağını, bu cezaların "yarın itibarıyla" tatbik edileceğini ifade etti.

Özcan, yaşanan şiddete tepki göstererek, 'Bu nasıl bir insanlık? Bu tür insanlar şu hayvanda ne ister, anlamak mümkün değil' dedi ve hayvanlara kötü muamele edenlerin insanlık adına affedilmeyeceğini vurguladı.

Tedavisi süren köpeğin durumu yakından izleniyor; yetkililer iyileşme sürecinin takip edilerek gerekli işlemlerin yürütüleceğini belirtti.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BOLU’DA BİR ARACIN ÜZERİNDEN GEÇEREK YARALADIĞI KÖPEĞİ TEDAVİ...

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BOLU’DA BİR ARACIN ÜZERİNDEN GEÇEREK YARALADIĞI KÖPEĞİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ KLİNİKTE ZİYARET ETTİ. KÖPEĞİN ÇEKİLEN RÖNTGENİNDE DAHA ÖNCE TÜFEKLE VURULDUĞUNUN VE VÜCUDUNDA 300-400 SAÇMA OLDUĞUNUN ORTAYA ÇIKTIĞINI BELİRTEN ÖZCAN, "HAYVANLARIMIZA BU TÜR MUAMELE YAPANLARI İNSANLIK ADINA AFFETMEYECEĞİZ" DEDİ.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BOLU’DA BİR ARACIN ÜZERİNDEN GEÇEREK YARALADIĞI KÖPEĞİ TEDAVİ...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.