Bolu'da kooperatif soruşturmasında eş zamanlı baskın, 9 gözaltı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın zimmet soruşturmasında jandarma, kooperatif yöneticileri ve ilişkili firmalardan 9 kişiyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 12:39
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 12:39

Bolu'da kooperatif soruşturmasında eş zamanlı baskın, 9 gözaltı

Soruşturmanın kapsamı:

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, belediye bünyesindeki S.S. Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile kooperatifle ticari ilişki içinde olduğu belirtilen firmaların yöneticileri hedef alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları zimmet suçu kapsamında değerlendirerek geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Operasyon ve gözaltılar:

Bolu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Boltartek Tarım Ürünleri Ve Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü, İhale/Harcama Yetkilisi ve İhale Komisyonu Başkanı Bahadır Acar ile Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı dahil olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı.

Aramalar ve soruşturmanın seyri:

Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, ekiplerin belgeler ve kayıtlar üzerinde inceleme başlattığı bildirildi. Gözaltındaki zanlıların jandarmadaki sorgu işlemlerinin sürdüğü ve soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam ettiği öğrenildi.

BOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN BOLU BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ KOOPERATİFE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN...

BOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN BOLU BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ KOOPERATİFE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN 'ZİMMET' SORUŞTURMASINDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.