Bolu'da beş operasyonda uyuşturucuya ağır darbe: iki tutuklama

Bolu Jandarması, 21-30 Ekim 2026 arasındaki 5 operasyonda bonzai, esrar, metamfetamin ve sentetik hap ele geçirip 2 kişiyi tutukladı.

Yayın Tarihi: 04.11.2026 12:34
Güncelleme Tarihi: 04.11.2026 12:34

Bolu'da beş operasyonda uyuşturucuya ağır darbe: iki tutuklama

Bolu'da jandarmadan çok sayıda ele geçirme ve gözaltılar

Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları çerçevesinde 21-30 Ekim 2026 tarihleri arasında 5 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ele geçirilen maddeler ve miktarlar:

Aramalarda adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında yapılan incelemelerde; 166 gram A-M (bonzai), 34 gram kubar esrar, 3 gram metamfetamin, 5 mililitre sentetik kannabinoid uyuşturucu hammaddesi, 11 adet sigaraya ve 2 adet peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid ile 47 adet sentetik hap ele geçirildi. Ayrıca operasyonlar kapsamında 3 cep telefonu da delil olarak alındı.

şüpheliler ve adli süreç:

Gözaltına alınan ve haklarında yasal işlem başlatılan şüphelilerden 2'si, jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgenin huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik operasyonların vatandaşların desteğiyle daha güçlü ve kararlı şekilde aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.

ELE GEÇİRİLENLER

ELE GEÇİRİLENLER

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.