Bolu Atatürk Stadı'nın Kapatılması ve Yürütülen Çalışmalar
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Geosis Boluspor'un uzun yıllar iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Bolu Atatürk Stadı, geçtiğimiz ay fiziki altyapısının yetersiz olması sebebiyle kapatıldı. Bu kapsamda, stadyumdan karot örnekleri alınmaya başlandı ve stat kolonlarında sıyırma çalışmalarına ek olarak sahada sondaj işlemleri de gerçekleştiriliyor.
Stadın Kapatılma Sebepleri
Bolu Atatürk Stadı'nın kapatılmasına ilişkin karar, Amed Sportif Faaliyetler ile 16 Şubat'ta gerçekleştirilen karşılaşmanın ardından yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alındı. Stat, yangın, elektrik ve depreme dayanıklılık testlerinden geçemediği için kapatıldığı bildirildi.
Çalışmaların Başlaması
Bolu Belediyesi tarafından stadyumdaki depreme dayanıklılık, yangın ve elektrik güvenliği için başlatılan çalışmalar kapsamında ihale sonucunda yetkilendirilen firma, gerekli işlemlere başladı. Firma yetkilileri, tribün alanlarından karot örnekleri alarak kolonların demir kalitelerini kontrol ediyorlar. Ayrıca, stadyum saha kısmında da sondaj çalışmaları yürütülüyor.
Ekiplerin, 3 tribünü kapsayan toplam 45 noktadan karot örneği alması ve stat içinde 8 farklı noktadan 20 metrelik sondaj örnekleri geliştirmesi planlanıyor. Alınan örneklerin laboratuvara gönderilmesiyle birlikte sonuçların yaklaşık 2,5 ay içerisinde çıkması bekleniyor.
Kulüp Başkanı'nın Açıklamaları
Bolu'daki stat durumu ile ilgili konuşan Kulüp Başkanı Savaş Abak, stadın kapatılma kararının 21 Şubat'taki toplantıda alındığını duyurdu. Her yıl güvenlik sertifikası aldıklarını ifade eden Abak, bu yılki denetimlerde bazı eksiklikler tespit edildiğini belirtti: "Statla ilgili her sene güvenlik sertifikası alıyoruz. Ancak bu sene, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından verilen raporlar doğrultusunda yangın, elektrik ve depreme dayanım testlerinden geçemediğimiz söylendi."
Abak, stat kapatılması ile birlikte maçlarını farklı illerde oynamak zorunda kalmanın olumsuz etkilerinin altını çizerek, "İyi bir takıma sahibiz, ama stat durumu bizi üzüyor,” dedi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Abak, karot numunelerinin büyük bir kısmının kale arkasından alındığını ve genel olarak demir ve beton kalitelerinin tatmin edici göründüğünü vurguladı.
Trendyol 1. Lig takımlarından Geosis Boluspor'un uzun yıllar iç saha maçlarını oynadığı ve geçen ay fiziki altyapısının yetersizliği nedeniyle kapatılan Bolu Atatürk Stadı'ndan karot örnekleri alınırken stat kolonlarında sıyırma ve sahada sondaj çalışmalarına başlandı.
Trendyol 1. Lig takımlarından Geosis Boluspor'un uzun yıllar iç saha maçlarını oynadığı ve geçen ay fiziki altyapısının yetersizliği nedeniyle kapatılan Bolu Atatürk Stadı'ndan karot örnekleri alınırken stat kolonlarında sıyırma ve sahada sondaj çalışmalarına başlandı.