BOLSEV A.Ş.'ye kayyum atandı
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, BOLSEV Vakfı'na bağlı Boluyu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma A.Ş. (BOLSEV A.Ş.) yönetimine geçici kayyum heyeti atandı. Atama, şirket merkezinde yapılan resmi göreve başlama işlemiyle uygulamaya konuldu.
Atama ve göreve başlama
Kayyum heyetinde Avukat Zuhal Demirci ile Muhasebeci Nursel Bozkan Koç yer aldı. Heyetin, şirket merkezine giderek resmi olarak göreve başladığı tarih 8 Mayıs Cuma olarak bildirildi.
Soruşturmanın kapsamı ve geçmiş gelişmeler
Bolu Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "icbar suretiyle irtikap" suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtiliyor. Soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can daha önce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, BOLSEV A.Ş. yönetim kurulu üyelerinden bazıları hakkında da tutuklama kararları alınmıştı.
Kayyum atamasının olası etkileri
Geçici kayyum ataması, soruşturmanın derinleştirilmesi ve şirketin yönetimsel süreçlerinin adli denetimle sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirildi. Kayyum heyetinin ataması, şirketin mali ve idari kayıtlarına erişimin kolaylaştırılması ile yönetimsel işlemlerin kontrollü bir çerçeveye alınması hedefini taşıyor. Bu süreçte yürütülecek incelemelerin, soruşturmanın seyrine ve olası hukuki işlemlere önemli etkileri olması bekleniyor.
İlerleyen süreç
Soruşturma ve kayyum yönetimiyle ilgili gelişmelerle birlikte, resmi makamların açıklamaları ve adli sürecin sonucu takip edilmeye devam edecek. Kamu kurumları ve ilgili tarafların yapacağı açıklamalar, sürecin yönünü belirleyecek önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.
BOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN BOLU BELEDİYESİ’NE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARIN ODAĞINDA YER ALAN BOLSEV VAKFI’NA BAĞLI BOLUYU SEVİYORUM SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA A.Ş.’YE (BOLSEV A.Ş.) KAYYUM ATANDI.