Bölgeyi saran alevler: Gironde'de 240 ev kullanılamaz hale geldi

Gironde'deki orman yangınları 42 bin hektarı küle çevirdi; 240 ev kullanılamaz, 220 bin kişi tahliye edildi ve 93 itfaiyeci yaralandı.

Yayın Tarihi: 28.07.2026 16:04
Güncelleme Tarihi: 28.07.2026 16:04

Bölgeyi saran alevler: Gironde'de 240 ev kullanılamaz hale geldi

Gironde'de yangınlar 42 bin hektarı kül etti

Fransa'nın Gironde ilinde 22 Temmuz'dan bu yana süren orman yangınları, yetkililerin verdiği bilgilere göre geniş alanları etkiledi. Bölgedeki yetkililer ve yangınla mücadele ekipleri, alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor. Remi Lassoureille'nin açıklamasına göre yangınlarda 42 bin hektar alan zarar gördü ve yaklaşık 240 ev kullanılamaz hale geldi.

Tahliye ve yaralananlar:

Lacanau bölgesinde kamp alanlarının boşaltılması emredildi; kamplardan yaklaşık 4 bin kişi tahliye edildi. Daha geniş çapta ise yangınlar nedeniyle toplam 220 bin kişinin tahliyesi gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında 93 itfaiyeci yaralandı; bölgedeki sağlık ve kurtarma birimleri yaralanan personelle ilgileniyor.

Müdahale güçleri ve destek:

Yangınla mücadeleye sahada ve havada geniş bir ekip sevk edildi. Lassoureille, söndürme çalışmalarında 2 bin 750 itfaiyeci, 18 hava aracı, 1 bin 500 askeri personel ve 1 bin 440 güvenlik görevlisinin yer aldığını bildirdi. Ayrıca diğer Avrupa ülkelerinden de havadan destek sağlandığı aktarıldı. Bu sabah söndürme çabalarının özellikle Lacanau bölgesinde yoğunlaştığı belirtildi.

Yetkililer, önceliğin can güvenliğini sağlamak ve yangının daha fazla yerleşim alanına ulaşmasını engellemek olduğunu vurguluyor. Müdahale ekipleri, hava ve kara kaynaklarını koordineli şekilde kullanarak alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Fransa'nın Gironde ilinde devam eden yangınlarda 240 ev kullanılamaz hale geldi. Yangınlar...

Fransa'nın Gironde ilinde devam eden yangınlarda 240 ev kullanılamaz hale geldi. Yangınlar Paris'in 4 katı büyüklüğünde bir alanı küle çevirirken, 93 itfaiye eri yaralandı.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.