Bölgede seferberlik: yaşlı adamı bulmak için 150 kişilik arama ekibi göreve çıktı

81 yaşındaki alzaymır hastası Cabbar Peşmen için Solhan'da yedinci günde arama sürüyor; AFAD koordinasyonunda 150 personel ve 6 dronla tarama yapılıyor.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 11:46
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 11:48

Bölgede seferberlik: yaşlı adamı bulmak için 150 kişilik arama ekibi göreve çıktı

Aramalar yedinci günde de yoğun şekilde devam ediyor

Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki alzaymır hastası Cabbar Peşmeni bulmak için yürütülen arama çalışmaları yedinci güne girdi. Peşmen, 25 Ekim günü Halimepınar Mahallesi'ndeki evinden Genç ilçesinde yaşayan yakınlarının yanına gitmek üzere ayrıldı; ancak yakınlarına ulaşamadığı ve 28 Ekim'de ailenin kayıp ihbarı vermesiyle ekipler bölgede arama başlattı.

Arama çalışmasının organizasyonu:

Çalışmalar AFAD koordinasyonunda yürütülüyor ve çoklu kurum katılımıyla sürdürülüyor. Ekipler arasında UMKE, jandarma, emniyet ekipleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları yer alıyor. Operasyonda görev alan toplam personel sayısı 150 olarak belirtiliyor.

Arama yöntemleri ve sahadaki durum:

Belirlenen bölgelerde ekipler karada tarama yaparken, havadan destek için ise 6 dron ile sistematik aramalar gerçekleştiriliyor. Ekipler, patika ve yerleşim çevresi dahil olmak üzere iz ve hareket kayıtlarına yönelik yoğun tarama yürütüyor; kayıp kişinin bulunmasına yönelik izlere ulaşmak için belirlenen öncelikli alanlar üzerinde yoğunlaşılmış durumda.

Arama faaliyetleri planlı bir şekilde sürdürülüyor ve ekipler, elde edilecek yeni bilgi ya da izlere anında müdahale edecek şekilde koordinasyon içinde çalışıyor. Bölgede arama çalışmalarının ilerleyişi ve elde edilen bulgular yetkililerce değerlendirilmeye devam ediyor.

BİNGÖL'ÜN SOLHAN İLÇESİNDE 81 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI CABBAR PEŞMEN'İ BULMAK İÇİN YÜRÜTÜLEN...

BİNGÖL'ÜN SOLHAN İLÇESİNDE 81 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI CABBAR PEŞMEN'İ BULMAK İÇİN YÜRÜTÜLEN ARAMA ÇALIŞMALARI 7'NCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR. ARAMA FAALİYETLERİNE 150 PERSONEL VE 6 DRON KATILIRKEN, EKİPLER YAŞLI ADAMDAN GELECEK BİR İZ İÇİN BÖLGEDE YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.