Bodrum'da 15 Temmuz anma programı gerçekleştirildi

Bodrum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri yürüyüş, mehter gösterisi, saygı duruşu ve dualarla tamamlandı.

Yayın Tarihi: 16.07.2026 01:49
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 01:52

Bodrum'da 15 Temmuz anma programı gerçekleştirildi

Bodrum'da 15 Temmuz anma programı gerçekleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında yürüyüş ve anma programı düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından "İrade Bizim, Zafer Bizim!" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik akşam saatlerinde Milta Marina'dan Barış Meydanı'na yapılan yürüyüşle başladı.

Programa katılımcılar ve yürüyüş

Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Başsavcı Vekili Murat Küçük, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Kamil İncebacak, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve 21. ile 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, 24., 25. ve 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüş mehteran eşliğinde Barış Meydanı'nda sona erdi.

Anma programı ve etkinlik akışı

Barış Meydanı'nda yapılan etkinlik sırasında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından mehter takımı gösterisi ile "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" konulu video gösterimi gerçekleştirildi.

Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi: "Bundan 10 yıl önce 15 Temmuz 2016’da vatanımıza, milletimize ve demokrasimize karşı FETÖ’cü hainler tarafından darbe girişimi yapıldı. 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletin silahlarını yine aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulundular. O gece alçaklar milli iradenin üzerine bombalar yağdırdı. Milli iradenin tecelli ettiği makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Tanklarla halkın üzerine yürüdüler. Gözünü kırpmadan vatandaşlarımızı şehit ettiler. O kara gecede alçaklıkta, hainlikte, ihanette sınır tanımadılar."

Sırmalı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarih boyunca bağımsızlığı ve istiklali için nice mücadeleler vermiş aziz milletimiz, Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara indi. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen milletimiz; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet inancıyla birleşti. Milletimiz tankların, tüfeklerin ve ihanet odaklarının karşısında bedenini siper ederek hainlere geçit vermedi. O karanlık geceyi aydınlığa çeviren bu eşsiz cesaret ve birlik ruhu, Türk milletinin karakterinde var olan bağımsızlık sevdasının ve demokrasiye bağlılığın en açık göstergesidir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da demokrasisine sahip çıkarak bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibinin millet olduğunu bir kez daha ortaya koydu."

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan izlendi, saat 00.13'te sela okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı. Öğrenciler günün anlamını belirten şiirler okudu, Öğretmenler Korosu ise kahramanlık türkülerini seslendirdi. Etkinlik bu etkinliklerle sona erdi.

BODRUM'DA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

BODRUM'DA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

BODRUM'DA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.