DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.844.461,27 0,04%

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez yükseldi

Play-off rövanşlarının ardından Bodo/Glimt ve Pafos, tarihlerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etti.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 00:10
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 00:10

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanşları tamamlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçlarının ardından Bodo/Glimt ve Pafos, tarihlerinde ilk kez turnuvaya katılma hakkı kazandı. İki eşleşmede elde edilen skorlar, her iki takımın da Şampiyonlar Ligi'ne yükselmesini sağladı.

Pafos - Kızılyıldız

İki maçta alınan sonuçlar: Pafos (Kıbrıs Rum Kesimi) - Kızılyıldız (Sırbistan): 2-1, 1-1. Bu sonuçlarla Pafos toplamda 3-2 üstünlük sağlayarak bir üst tura çıktı. İlk maçtaki galibiyet, rövanşta alınan beraberlikle desteklenerek turu garantiledi.

Sturm Graz - Bodo/Glimt

Eşleşmede kaydedilen skorlar: Sturm Graz (Avusturya) - Bodo/Glimt (Norveç): 0-5, 2-1. Bu skorlarla Bodo/Glimt toplamda 6-2 üstünlük sağlayarak play-off turunu geçti. İlk maçta alınan farklı galibiyet, rövanştaki mağlubiyete rağmen tur için yeterli oldu.

Özetle, play-off rövanşlarının sonuçları Bodo/Glimt ve Pafos'un Şampiyonlar Ligi'ne yükselmesini kesinleştirdi. Her iki kulüp de tarihinde ilk kez Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en prestijli turnuvalarında yer alacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı