DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.848.934,78 -0,08%

BM Sözcüsü Olga Cherevko: İsrail'in Nasır Hastanesi'ne Saldırısı 'Kesinlikle Korkunç'

UNOCHA Sözcüsü Olga Cherevko, İsrail'in Gazze'deki Nasır Hastanesi saldırısını 'kesinlikle korkunç' olarak nitelendirip olayları akıl almaz buldu.

Yayın Tarihi: 25.08.2025 17:09
Güncelleme Tarihi: 25.08.2025 17:09

BM Sözcüsü Olga Cherevko: İsrail'in Nasır Hastanesi'ne Saldırısı 'Kesinlikle Korkunç'

BM Sözcüsü Olga Cherevko: İsrail'in Nasır Hastanesi'ne Saldırısı 'Kesinlikle Korkunç'

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Olga Cherevko, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıyı değerlendirdi.

Cherevko'nun değerlendirmesi

Cherevko, saldırıyı 'kesinlikle korkunç' olarak nitelendirerek, sabah saatlerinde birden fazla saldırı olduğunu duyduklarını söyledi. Ekranlara yansıyan görüntülerin akla mantığa sığmadığını belirten Cherevko, bunun bir sağlık tesisine yapılan bir diğer saldırı olduğunu vurguladı.

Nasır Hastanesi'nin, yaklaşık iki yıldır devam eden savaş boyunca benzer birçok saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Cherevko, birkaç gün önce hastanede bulunduğunu, durumu incelediğini ve personelin ile hastaların ne kadar bunaldığını bildiğini ifade etti. Cherevko, hastanede çok sayıda hasta ve çeşitli toplu ölüm olaylarıyla başa çıkılmaya çalışıldığını belirterek yaşananları akıl almaz bulduğunu söyledi.

Saldırı ayrıntıları ve can kayıpları

İsrail ordusu bu sabah Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yer alan Nasır Hastanesi'ne iki ayrı saldırı düzenledi. İkinci saldırı Mısır televizyonunun canlı yayınına yansıdı; yayında, ilk saldırıda ölen ve yaralananları tahliye etmeye çalışan sivil arama-kurtarma ekibi ile görüntü almaya çalışan gazetecilerin hedef alındığı görüldü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nasır Hastanesi'ne düzenlenen saldırılarda en az 15 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Açıklamada ölenler arasında 4 gazeteci ve 1 arama-kurtarma ekibi çalışanı bulunduğu kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı