DOLAR
42,82 -0,04%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.167,36 0,01%
BITCOIN
3.759.550,62 -0,28%

BM Okuluna Saldırı: Gazze'de 12 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'deki BM okuluna düzenlediği saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 07.11.2024 17:15
Güncelleme Tarihi: 07.11.2024 17:15

BM Okuluna Saldırı: Gazze'de 12 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail, Gazze'deki Sığınaklarda Saldırı Gerçekleştirdi

İsrail ordusu, Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampında, yerinden edilen sivillerin sığındığı bir BM okuluna saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının Detayları

Sağlık kaynaklarından alınan verilere göre, 398'inci gününde de saldırılarına devam eden İsrail savaş uçakları, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'na ait Şuceyr İlköğretim Okulunu hedef aldı. Olayda 30 kişi de yaralandı.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Şati'nin kuzeyindeki En-Nasr ve Abdurrahman mahalleleri ile El-Avde ve El-Kerame semtlerindeki Filistinlilere "bulundukları yerleri terk ederek güneye gitme" çağrısı yaptı.

Bu olay, Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştirirken, bölgedeki çatışmaların ne denli vahim bir noktaya ulaştığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı