Birleşmiş Milletler (BM), küresel insani yardım fonlarının hızla azaldığı bu süreçte, Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki en az fonlanan ve ihmal edilen 10 kriz bölgesinde hayat kurtarıcı yardımı artırmak için 110 milyon dolar bütçe ayırdığını duyurdu.
BM Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu (CERF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "BM, küresel insani yardım fonlarının hızla azaldığı bu süreçte, Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki en az fonlanan ve ihmal edilen 10 kriz için hayat kurtarıcı yardımı artırmak amacıyla CERF'den 110 milyon dolar tahsis etti." ifadesine yer verildi.
Dünya genelinde 300 milyondan fazla kişinin acilen insani yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken açıklamada, bu yıl fonların çok düşük seviyelerde olmasının beklendiği vurgulandı.
CERF fonunun, Çad, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Honduras, Moritanya, Nijer, Somali, Venezuela ve Zambiya gibi ülkelerdeki insani müdahaleyi destekleyeceği kaydedildi. Ayrıca, iklim krizinden etkilenen kişilerin korunması için hayat kurtarıcı girişimlerin de destekleneceği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Tom Fletcher, "Çatışmalar, iklim değişikliği ve ekonomik çalkantılarla boğuşan ülkeler için acımasız fon kesintileri, insani ihtiyaçların ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor." diyerek, acil durum fonunun tahsisinin en çok ihtiyaç duyulan yerlere hızla yönlendirildiğini ifade etti.