DOLAR
42,7 -0,1%
EURO
50,07 0,09%
ALTIN
5.952,94 -0,58%
BITCOIN
3.707.451,37 0,95%

BM'den İsrail'e Sert Uyarı: İnsani Yardım Aracına Saldırı

İsrail, BM'ye ait insani yardım aracını vurdu. BM, bu durumun koordinasyon eksikliğini gösterdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 22:12
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 22:12

BM'den İsrail'e Sert Uyarı: İnsani Yardım Aracına Saldırı

BM'den kritik açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail ordusunun dün gece Gazze'de kendilerine ait bir insani yardım aracını hedef aldığını duyurdu.

İsrail tarafından 10 defa ateş açıldı

Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Güçlerinin (IDF) BM logosuyla açıkça belirtilmiş bir aracın ön camına yaklaşık 10 kez ateş açtığını belirtti. Neyse ki, aracın içinde bulunan iki personel zarar görmedi.

Zırhlı araçların önemi

Dujarric, bu olayın BM çalışanlarının güvenliği için zırhlı araçların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, “Zırhlı araçlar, çalışanlarımızın hayatını kurtardı”

Koordinasyon eksikliği vurgusu

Bu olayın, İsrail ordusu ile BM arasındaki koordinasyonun bozulduğunu gösterdiğini belirten Dujarric, gelecekte benzer hadiselerin yaşanmaması için İsrail ordusuyla iş birliğine devam edeceklerini ifade etti.

İsrail'e çağrı

Basın toplantısında, saldırının kasti olup olmadığı konusuna da değinen Dujarric, “Bize ateş edenlerin zihniyetine dair değerlendirme yapmamız mümkün değil. Ancak bu konvoyun hareketinin koordineli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, saldırının soruşturulması için İsrail tarafına baskı yapılıp yapılmayacağı konusuna da, “O konuda herhangi bir etkimiz yok” yanıtını verdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı