Bitlis’te mart ayı sonunda kar yağışı: yerde 70 cm, gece ölçümü kent merkezinde 5 cm

Bitlis’te mart ayı son günlerinde kar yağışı etkili oldu; yerde 70 cm, gece yağışı sabah kent merkezinde 5 cm, yüksek kesimlerde 15 cm ölçüldü.

Yayın Tarihi: 30.03.2026 10:49
Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 11:14

Bitlis’te mart ayı sonunda kar yağışı: yerde 70 cm, gece ölçümü kent merkezinde 5 cm

Bitlis’te mart ayı son günlerinde kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü

Bitlis’te mart ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı kent merkezinde ve yüksek kesimlerde gözle görülür değişimlere yol açtı. Bu yıl yağan toplam kar kalınlığının 8 metreyi bulduğu bölgede, yerdeki kar kalınlığı 70 santimetre olarak açıklandı.

Gece başlayan yağışın sabah ölçümleri

Dün gün boyunca etkili olan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Sabah saatlerinde etkisini yitiren karın ölçümleri kent merkezinde 5 santimetre, yüksek kesimlerde 15 santimetre olarak kaydedildi.

Ulaşım ve müdahale çalışmaları

Yüksek rakımlı köylerde ulaşım kesintileri yaşanırken, İl Özel İdaresi ekipleri yürüttükleri çalışmalarla yolları kısa sürede ulaşıma açtı. Kent merkezinde ise karayolları ve belediye ekipleri çalışmalar yaparak trafik akışının sağlanmasını sağladı.

Yetkililerin uyarıları

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edeceğini bildirdi ve eğimi fazla olan bölgelerde çığ riski bulunduğunu belirterek yaşamı olumsuz etkileyebilecek alanlarda yaşayan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Yetkililerin uyarıları ve yürütülen yol açma çalışmaları, bölgedeki ulaşımın yeniden düzenlenmesinde belirleyici oldu. Vatandaşların meteoroloji duyurularını takip etmeleri ve belirtilen güvenlik önlemlerine uymaları önem taşıyor.

BİTLİS’TE MART AYININ SON GÜNLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI ŞEHİR MERKEZİNİ BEYAZA...

BİTLİS’TE MART AYININ SON GÜNLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI ŞEHİR MERKEZİNİ BEYAZA BÜRÜDÜ.

BİTLİS’TE MART AYININ SON GÜNLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI ŞEHİR MERKEZİNİ BEYAZA...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.