Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan bir cinayet vakası, 2 yıl sonra yeni bir gelişme ile sonuçlandı. 30 Mayıs 2023 tarihinde damadı E.A'yı öldüren ve damadının babası N.A'yı yaralayan A.H.T, olay sonrası kaçtığı İran'da geçen yıl tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu, A.H.T'nin geçen yıl İran'da yakalanması için gerekli bilgiler İran makamlarına iletildi. Interpol ve Europol aracılığıyla sağlanan bilgiler ışığında, 17 Mart 2024 tarihinde İran’ın Urumiye kentinde yakalanan zanlı, tutuklandı.
A.H.T, daha sonra İran'dan sınır dışı edilerek Türkiye’ye getirildi ve Esendere Sınır Kapısı’ndan teslim alındı. Türkiye'ye getirildiğinde, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Bu olay, yerel halkta derin bir üzüntü yaratırken, güvenlik güçlerinin çalışmaları takdirle karşılandı.