Bitlis’e 20 yeni doktor atandı
Sağlık Bakanlığının 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bitlis’e toplam 20 hekim kadrosu tahsis edildi. Tahsis edilen kadroların sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Kura ve kadro dağılımı
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, tahsis edilen kadroların dağılımı 17 uzman ve 3 pratisyen hekim şeklinde belirlendi. Bu atamalarla ilin çeşitli sağlık kuruluşlarında hizmet verecek hekim sayısında artış sağlanacak.
İl sağlık müdürlüğünün açıklaması
Yapılan açıklamada, göreve başlayacak hekimlerin Bitlis genelindeki sağlık kuruluşlarında vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve erişilebilirliğine katkı sağlayacağı vurgulandı. İlimize kazandırılan kadroların hayırlı olması temenni edildi ve göreve başlayacak hekimlere başarı dilekleri iletildi.
Açıklamada ayrıca, bu sürece sundukları katkı ve destekler için Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu'na teşekkür edildi.
Beklenen etkiler
Atamaların, sağlık kuruluşlarında hekim mevcudunun artması yoluyla hizmet sunumunda süreklilik ve erişim kolaylığı sağlaması bekleniyor. Uzman ve pratisyen hekim kadrolarının dağılımı, il genelinde farklı branşlarda ve birimlerde hizmet kapasitesini güçlendirebilir.
Sonuç
Bitlis’e tahsis edilen 20 hekim kadrosu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından olumlu karşılanmış; sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik somut bir adım olarak değerlendirilmektedir.
129. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ (DHY) KURASI KAPSAMINDA BİTLİS’E 20 HEKİM KADROSU TAHSİS EDİLDİ.