Birecik’te Sağanak Yağış Tekstil Fabrikasında Su Baskınına Yol Açtı
Cadde ve sokaklarda su birikintileri, iş yerlerinde tahliye çalışmaları sürüyor
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde aniden etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri birçok noktada ulaşımı zorlaştırdı.
Tekstil fabrikasında su basması sonucunda işçiler, biriken suyu tahliye etmek için uzun süre çalışma yürüttü. Fabrikadaki tahliye çabaları, üretim süreçlerinde kısa süreli aksamalara yol açma riski taşıyor.
Birecik Belediyesi ekipleri ilçe genelinde cadde, sokak ve yollarda oluşan su birikintilerine müdahale etti. Ekipler, su baskını olan alanlarda akış kontrolü ve tahliye çalışmaları gerçekleştirdi.
Elde edilen bilgilere göre, ekiplerin su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde tahliye çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Olayın hemen ardından bölgedeki çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Bu tür ani yağışlar altyapı üzerindeki baskıyı ortaya koyuyor; kısa vadede iş yerlerindeki su tahliyesi ve temizlik öncelikli olurken, orta ve uzun vadede drenaj ve altyapı çözümlerinin gözden geçirilmesi önem kazanıyor.
Gelişmeler ve resmi açıklamalar takip ediliyor; ilgili kurumların değerlendirmeleri sonrası yeni bilgiler paylaşılacaktır.
Şanlıurfa’da sağanak yağış fabrikayı göle çevirdi