DOLAR
42,92 -0,18%
EURO
50,64 0,53%
ALTIN
6.226,24 -0,91%
BITCOIN
3.810.150,1 -1,02%

Birdal Camii Kayseri'de ibadete açıldı — 35 milyon TL yatırım, 632 kişilik kapasite

Kayseri Büyükşehir ve hayırsever iş birliğiyle Melikgazi Anbar Mahallesi'nde inşa edilen Birdal Camii, 35 milyon TL yatırımla 632 kişilik kapasiteyle ibadete açıldı.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 14:51
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 14:51

Birdal Camii Kayseri'de ibadete açıldı — 35 milyon TL yatırım, 632 kişilik kapasite

Birdal Camii ibadete açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle yapımı tamamlanan Birdal Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın duaları ile son buldu.

Açılış töreni ve katılımcılar

Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi, Ağaç İşleri 32. Cadde'de gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri katıldı. Törene; AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile bölge esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Dr. Memduh Büyükkılıç, hayırseverlerle birlikte hizmetleri paylaşma anlayışına vurgu yaparak Kayseri'nin bir hayırseverler şehri olduğunu belirtti, emeği geçenleri ve ekibini tebrik etti. Büyükkılıç, ayrıca Ayata Vakfı ve Birdal ailesine teşekkür ederek eserin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da eserde emeği geçenlere teşekkür etti, Kayseri'de hayırsever eserlerinin yaygınlığını vurguladı.

Hayırsever iş insanı Muhittin Birdal törende duygularını şöyle paylaştı: "Rabbim bu caminin yapılmasında bana yardım etti. Bu şerefli görev elhamdülillah çok ileri derecede beni mutlu etti. Camimizin bu duruma gelmesinde sayın başkanıma, Ayata Vakfı’na, burada çalışan, emeği geçen tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun". Birdal, törende ayrıca ikinci bir eserin daha sözünü verdi.

Açılış, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın duaları ve kurdele kesimi ile tamamlandı.

Mimari özellikler ve kullanım

Birdal Camii, modern mimarisi ve fonksiyonel yapısıyla bölge sakinlerinin hem manevi hem sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Toplam 840 metrekare inşaat alanına sahip olan cami, 560 metrekare zemin kat ve 220 metrekare birinci kat olmak üzere iki kattan oluşuyor.

Caminin ibadet kapasitesi 632 kişidir ve içinde bir okuma salonu bulunuyor. Yapının yanında yer alan 60 metrekarelik şadırvan alanı ile birlikte, tesis yalnızca ibadet mekânı olmanın ötesinde mahalle hayatına hizmet edecek bir merkez olarak tasarlandı.

Belediye-hayırsever iş birliği modeli

Proje, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayırseverlerle yürüttüğü iş birliği yaklaşımının bir örneğini temsil ediyor. Melikgazi Anbar Mahallesi'nde hayata geçirilen Birdal Camii, yaklaşık 35 milyon TL yatırım maliyetiyle tamamlandı ve kentin sosyal dokusuna katkı sunacak bir eser olarak tanımlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, hayırsever destekleriyle gerçekleştirdiği bu tür projelerle kentteki manevi ve sosyal yaşamı güçlendirmeye devam ediyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HAYIRSEVER İŞ BİRLİĞİYLE YAPIMI TAMAMLANAN BİRDAL CAMİİ AÇILIŞ...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HAYIRSEVER İŞ BİRLİĞİYLE YAPIMI TAMAMLANAN BİRDAL CAMİİ AÇILIŞ TÖRENİ, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ VE PROTOKOLÜN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HAYIRSEVER İŞ BİRLİĞİYLE YAPIMI TAMAMLANAN BİRDAL CAMİİ AÇILIŞ...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.