Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,25 0,04%
EURO
35,3 0,27%
ALTIN
2.512,43 0,97%

Bir şirket geleceğin iPhone’u olarak görülen yapay zekâ gözlüklerini tanıttı!

Brilliant Labs isimli bir şirket, yapay zekâ destekli gözlüğü Frame’i görücüye çıkardı. Gözlüğün yakın gelecekte telefonların yerini alması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 10.02.2024 10:38
Güncelleme Tarihi: 10.02.2024 10:38

Bir şirket geleceğin iPhone’u olarak görülen yapay zekâ gözlüklerini tanıttı!

Brilliant Labs, yapay zekâ destekli gözlüğü Frame ile oldukça iddialı görünüyor. Frame ile ilgili benim için en belirgin şey, AI (yapay zekâ) Pin ve r1'in sahip olduğu bir sorunu çözmesi olarak görülüyor.

Brilliant Labs, yapay zekâ özelliklerini gözlerinizin önüne yansıtarak artırılmış gerçekliği (AR) bunun için iyi bir şekilde kullandı.

Çerçeve, Steve Jobs'un takacağı gözlüklere benziyor ve bunun kasıtlı yapıldığı düşünülüyor. Brilliant Labs, yine eski Apple çalışanlarının kurduğu bir girişim ve Apple, onlar üzerinde büyük bir etkiye sahip.

Ancak Jobs'un eskiden taktığı gözlüklerin aksine, Frame akıllı bir gözlük. Sadece 39 gram ağırlığında olacak. Ancak yapay zekâ özellikleri için tüm gün pil ömrü sunmaları gerekecek. Noa adı verilen ve Frame'e güç veren yapay zekâ, piyasadaki çeşitli yapay zekâ modellerinin bir kombinasyonu.

yapay zeka

YAPAY ZEKÂ ÖZELLİKLERİ

Bunun da ötesinde, Noa'nın sorularınızı yanıtlayabilmesi için dünyayı sizinle birlikte görmesini sağlayan bir ön kamera bulunuyor. Noa, yabancı dilleri tercüme edebiliyor, gün içinde görebileceğiniz ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyabileceğiniz çeşitli şeyler hakkında açıklamalar sunabiliyor ve hatta yalnızca gözlerinizin görebileceği görüntüler oluşturabiliyor.

Noa, bu özelliklerden bazılarına güç veren OpenAI'nin GPT4'ü ile çok modlu yapay zekâ teknolojisini destekleyecek. OpenAI teknolojisi yapay zekânın dünyayı görmesini sağlarken, Whisper teknolojisi de gördüklerinizi ve duyduklarınızı gerçek zamanlı olarak tercüme etmesine olanak tanıyacak. Rabbit r1'de aramaya da güç veren Perplexity, görebilecekleriniz hakkında bilgi için internette arama yapmanıza olanak tanıyacak. Stability AI'ın Stable Diffusion özelliği ise Frame'in görüntü üretmesini sağlayacak.

Noa, iPhone ve Android için indirilebilir durumda ve bu da Frame'in nasıl çalışacağına dair ipuçları veriyor. AR yapay zekâ bilgisayar deneyimini elde etmek için gözlüğün telefona bağlanması gerekiyor.

Çerçevenin bilgileri nasıl görüntüleyeceğine gelince, bu lensler AR lensleri ve hemen üstlerinde bir mikro OLED panel bulunuyor. Küçük ekran geometrik prizmaya yapıştırılmış ve görüntüleri 20 derecelik diyagonal bir görüş alanında gösteriyor. Frame ayrıca gözlüğe eklenebilen reçeteli lensleri de destekliyor.

Pil, çerçevenin hemen ucundaki silindirik kapların içinde yer alıyor. Bu resimlerden birinde görüldüğü gibi, lenslerin arasına giren bir "burun" aracılığıyla şarj edilebiliyor.

349 dolar fiyatla satılacak olan Frame, nisan ortasında dünya çapında satışa sunulacak. Brilliant Labs, yapay zekâya erişimin başlangıçta günlük bir sınıra tabi olarak ücretsiz olacağını söylüyor. Bundan sonra, bu yapay zekâ özelliklerini çalıştırmak için ücretli bir abonelik gerekecek.