Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Bir geliştirici Apple Vision Pro için YouTube uygulaması geliştirdi!

YouTube’un Apple Vision Pro için yeni bir uygulama çıkarmayacağını açıklamasının ardından tanınmış bir geliştirici, Vision Pro için üçüncü taraf YouTube uygulaması olan Juno'yu geliştirdi.

Yayın Tarihi: 03.02.2024 11:37
Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 11:37

Bir geliştirici Apple Vision Pro için YouTube uygulaması geliştirdi!

YouTube ve Spotify, App Store'da Vision Pro için resmi bir YouTube uygulamasının olmayacağını açıkladı. Kullanıcılar, bu uygulamalardan herhangi birine erişmek için Safari tarayıcısını kullanacak olsa da, Vision Pro'daki YouTube deneyimi için bir gelişme yaşandı. Christian Selig adlı bir geliştirici, Vision Pro için üçüncü taraf YouTube uygulaması olan Juno'yu geliştirdi.

Selig, Juno for YouTube ile geri döndü ve Vision Pro'ya özel bir YouTube oynatıcı yerleştiriyor. 4,99 dolar fiyatıyla Juno, Vision Pro'yu erkenden satın almak için ideal bir uygulama olabilecek.

youtube

JUNO İŞE YARAYACAK MI?

Google'ın Apple'ın uzamsal bilgisayarına özel uygulama geliştirmemek için birden fazla nedeni olabileceği veya Netflix ve Spotify gibi Google da Avrupa'da DMA ile ilgili son iPhone yan yükleme gelişmelerini beğenmemiş olabileceği belirtildi.

Fakat ortaya atılan iddialara göre, Google'ın Vision Pro'ya özel uygulama geliştirmemesinin asıl nedeninin uzamsal bilgisayarın kendisi olduğu belirtiliyor. Vision Pro, Google'ın henüz sahip olmadığı bir şey ve mevcut akıllı telefon deneyiminin yerini alabilecek gerçek artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri için zemin hazırlayabilecek bir ürün. Ayrıca Google, mevcut iPhone'da varsayılan arama motoru olmak için çok para ödüyor. Öte yandan, Google'ın öngörülebilir gelecekte çok küçük bir kullanıcı tabanına sahip olacağı şüphesiz olan bir cihaza kaynak ayırmak istememesi de söz konusu olabileceği düşünülüyor.

Fakat YouTube'u Safari üzerinden izlemek Vision Pro için en iyi seçenek olmadığı ve Juno’nun bu noktada işe yarayacağı ifade ediliyor.