Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bir garip dolandırma hikayesi! Jigolo olmak isteyen 26 erkek sadece parasından oldu

İstanbul’da büyük jigolo vurgunu!

Yayın Tarihi: 29.02.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 17:33

Bir garip dolandırma hikayesi! Jigolo olmak isteyen 26 erkek sadece parasından oldu

Alınan bilgilere göre “jigolo olmak isteyen” çok sayıda kişi, dolandırıldı. Jigolo olma vaadiyle bir internet sitesine üye olan çok sayıda kişinin toplam 575 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı…. 

İstanbul polisini harekete geçiren yeni bir dolandırıcılık hikayesinde çok sayıda kişinin jigolo olma ümidiyle bir internet sitesine parasını kaptırdığı belirlendi. Çok sayıda ihbar alan polis ekipleri, ihbarı değerlendirerek çalışmaların başladı. 

jigolo operasyony

Bu kapsamda bir internet sitesine çok sayıda erkeğin üye olduğunu tespit eden polis ekipleri, üye olan erkeklerin daha sonra telefonla arandığını kaydetti. Üye olup işe alınmak için 3000 dolar komisyon talep eden dolandırıcılara paralarını kaptıran mağdurlar, herhangi bir geri dönüş alamaması üzerine polise ihbarda bulundu. 

Premium üyelik parası istenmiş! 

Bir süre sonra yine aynı kişilerden “premium üyelik” parası isteyen dolandırıcılar, jigolo olmak isteyenlere kadın gönderdi… Kişilerin bu kadınlarla birlikte olduğu anları kayda aldıkları ve daha sonra ise mağdurların bu görüntüler ile tehdit edildiği belirlendi. 

jigolo operasyon

Polis ekipleri ofise baskın düzenledi! 

Şüphelilerin çağrı merkezi olarak Büyükçekmece’de bir ofisi kullandığını belirleyen ekipler, çağrı merkezini bir süre takip etti. Daha sonra ise gündüz saatlerinde hareketliliğin arttığının belirlenmesi üzerine adrese operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alınırken, adreste arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda telefon, bilgisayar, çeşitli dijital materyaller ve 55 bin TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca, incelemelerde dijital materyallerde 26 kişinin toplam 575 bin TL dolandırıldığı da belirlendi. Şüpheliler gözaltına alınırken, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8’i de tutuklandı. 

jigolojigolo jigolo istanbul

En çok dolandırana yemek! 

Bir diğer yandan incelenen materyallerde bir de şüphelilerin aylık hedef kotaları koyduğu belirlendi. Verilen hedefleri tutturanlara, tutturamayanların yemek ısmarladığı belirlenirken, bilgisayarları açık bırakanların da 100 dolarlık ceza ödediği görüldü. Ayrıca mağdurlarla ilgili çeşitli notların alındığı da yine öğrenilen bilgiler arasında yer aldı. 

Jigolo nedir? 

Jigolo, para karşılığında kadınlarla cinsel birliktelikte bulunan erkek seks işçilerine verilen isimdir. Jigololuk yapan erkekler, cinssel ilişki dışında çeşitli sosyal aktivitelerde kadınlara eskortluk da yapmakla birlikte genellikle orta yaş ve üzeri kadınlar tarafından tercih edilmektedir.