Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Binyamin Netanyahu’ya tutuklama emri çıkartılabilir!

Hamas ile savaşında Filistin ve Gazze Şeridi'nde büyük kıyım yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında uluslararası tutuklama emri çıkartılabilir.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 10:25
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 10:25

Binyamin Netanyahu’ya tutuklama emri çıkartılabilir!

İsrail medyasında yer alan haberlerde, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Başbakan Binyamin Netanyahu’ya uluslarası tutuklama kararı çıkarılması değerlendirildi. 

İsrail’de yayın yapan Kanal 13’ün haberine göre Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail’deki üst düzey yetkililere karşı gelecek günlerde tutuklama emri çıkarılmasına dair gizli bir görüşme yaptı! İsrail’deki üst düzey yetkililere dayandırılan haberlerde, Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında tutuklama emri çıkarılam ihtimali olduğunu kaydetti. Bu tutuklamanın gerçekleşmesi durumunda da İsrail’in bir dizi acil önlem alma kararını onayladığı öğrenildi. 

Netanyahu mevkidaşlarıyla görüşecek! 

Öte yandan Netanyahu’nun UCM’nin muhtemel tutuklama kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturyalı mevkidaşlarıyla görüşme yapacağı öğrenildi. Bu kapsamda ise İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail’in Washington Büyükelçisi Mike Herzog’un da ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden ile temasa geçeceği kaydedildi. 

Haberde ismi verilmeyen üst düzey İsrailli yetkililerin, UCM’nin böyle bir karar alması halinde, Vladimir Putin’e uygulanan tedbirleri akla getireceğini ifade ettiklerine de yer verildi. Uluslararası tutuklama kararlarının ise alt seviye askerlerde değil, politika yapanlar hakkında çıkarılmasının beklendiği eklendi. Ayrıca haberde, Siyasi ve Güvenlik Bakanlar Konseyi’nin UCM’nin alma ihtimali olan bu tutuklama kararının yarın görüşüleceği de belirtildi.