Bingöl'ün Genç ilçesinde bahçe yangını büyümeden söndürüldü

Genç ilçesi Kum Ocakları mevkiindeki bahçe yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı; soğutma çalışmaları sürüyor, çıkış nedeni inceleniyor.

Yayın Tarihi: 21.07.2026 15:17
Güncelleme Tarihi: 21.07.2026 15:17

Bingöl'ün Genç ilçesinde bahçe yangını büyümeden söndürüldü

Bingöl'ün Genç ilçesinde bahçe yangını büyümeden söndürüldü

Olayın gelişimi

Genç ilçesi Kum Ocakları mevkiindeki bahçelik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Olay yerinde soğutma çalışmaları yürütülüyor ve yangının çıkış nedeni hakkında inceleme başlatıldı.

Müdahale ve değerlendirme

Söz konusu müdahale, yangının yayılmasını önlemede belirleyici oldu. Yaygın uygulamada ilk aşama alevlerin kontrol altına alınması, ardından sıcak noktaların tespit edilip soğutulması ve bölgenin emniyete alınmasıdır. Resmi kurumların yapacağı soruşturma tamamlanana kadar yangının kesin çıkış nedeni hakkında net bir bilgi paylaşılmayacaktır.

Halk için genel uyarılar

Benzer olayları önlemek amacıyla vatandaşların kuru ot ve yanıcı maddeleri yapı ve bahçe yakınlarından uzak tutmaları, duman veya alev fark ettiklerinde derhal yetkililere haber vermeleri ve olay yerinde yönlendirmelere uymaları önemlidir.

BİNGÖL’DE ÇIKAN BAHÇE YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

BİNGÖL’DE ÇIKAN BAHÇE YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

BİNGÖL’DE ÇIKAN BAHÇE YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.