Bingöl Solhan'da haziranda karla mücadele: Yollar tünel yöntemiyle açılıyor

Bingöl'ün Solhan ilçesinde haziranda devam eden karla mücadelede, Özel İdare ekipleri iş makineleriyle köy ve mezra yollarında metrelerce kar arasından tüneller açıyor.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 12:08
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 12:13

Bingöl Solhan'da haziranda karla mücadele: Yollar tünel yöntemiyle açılıyor

Bingöl Solhan'da haziranda karla mücadele sürüyor

Yüksek rakımlarda yollar, tünel yöntemiyle açılıyor

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, haziran ayına girilmesine rağmen yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki Özel İdare ekipleri, köy ve mezra yollarının ulaşımını sağlamak için sahada yoğun mesai harcıyor.

Çalışmalar, özellikle kış mevsiminin etkisini uzun süre koruduğu alanlarda yoğunlaşıyor. İş makineleriyle yürütülen operasyonda, yüksek kar birikintileri arasında adeta tüneller oluşturularak yollar açılmaya çalışılıyor. Ekipler, zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen ulaşımın sürekliliğini sağlamak için çalışmalara devam ediyor.

Haziran ayında çekilen görüntülerde bir yanda yeşermeye başlayan doğa, diğer yanda ise metrelerce yüksekliğindeki kar kütleleri dikkat çekiyor. Karla kaplı yolların açılmasıyla birlikte bölgedeki ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, köy ve mezra yollarının ulaşıma açık tutulmasının, bölge halkının günlük yaşamı ve hizmetlere erişimi açısından önem taşıdığını belirtiyor. Ekiplerin çalışmaları, olumsuz hava koşullarına rağmen ulaşımın kesintisiz sağlanabilmesi amacıyla sürdürülüyor.

HAZİRAN AYINDA KARLA MÜCADELE: EKİPLER KAR TÜNELLERİ AÇIYOR

HAZİRAN AYINDA KARLA MÜCADELE: EKİPLER KAR TÜNELLERİ AÇIYOR

HAZİRAN AYINDA KARLA MÜCADELE: EKİPLER KAR TÜNELLERİ AÇIYOR

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.