Bingöl’de UMKE zorlu kışta 90 yaşındaki hastayı yarım paletli araçla merkeze ulaştırdı

Bingöl'de yoğun kar nedeniyle kapalı yolda UMKE, yarım paletli araçla 90 yaşındaki A.C.'yi 112 ekiplerine teslim edip Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

Yayın Tarihi: 05.01.2026 03:25
Güncelleme Tarihi: 05.01.2026 03:25

Bingöl’de UMKE zorlu kışta 90 yaşındaki hastayı yarım paletli araçla merkeze ulaştırdı

Bingöl’de UMKE zorlu kışta 90 yaşındaki hastayı yarım paletli araçla merkeze ulaştırdı

Bingöl'de mezrada yaşayan ve göğüs ağrısı şikayeti bulunan 90 yaşındaki A.C., yoğun kar nedeniyle kapanan yolda UMKE ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hastaneye ulaştırıldı.

Müdahale süreci

Edinilen bilgilere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Solhan ilçesine bağlı Yenidal köyü Köprübalı mezrasında yol kapandı. Mezrada yaşayan ve göğüs ağrısı şikayeti bulunan 90 yaşındaki A.C. için sağlık ekiplerinden yardım istendi. İhbar üzerine harekete geçen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), kapalı yolu aşmak için yarım paletli araç kullandı ve hastaya ulaştı.

Olay yerinde gerekli ilk değerlendirmeleri yapılan hasta, UMKE ekipleri tarafından 112 Acil Sağlık ekiplerine güvenli bir şekilde teslim edildi. Hasta, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Operasyonun önemi ve saha koordinasyonu

Bu tür müdahaleler, kırsalda yaşayan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sağlık hizmetine erişimi risk altında olan vatandaşlar için kritik öneme sahip. Olayda kullanılan yarım paletli araç gibi özel donanımlar, kapalı yolları aşarak zamanında müdahale imkânı sağlıyor. Ayrıca UMKE ile 112 ekipleri arasındaki koordinasyon, hastanın saha değerlendirmesinden hastaneye nakline kadar kesintisiz bir bakım zinciri oluşturdu.

Sonuç olarak, zorlu kış şartlarına rağmen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürmesi, kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerine erişimin devamlılığı açısından belirleyici oldu.

SOLHAN’DA UMKE’DEN ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

SOLHAN’DA UMKE’DEN ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

SOLHAN’DA UMKE’DEN ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!