Bingöl'de hafif ticari aracın sepetli motosiklete çarpması sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki S.T.'nin organları, dört kişiye hayat verecek.
İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Bingöl-Genç kara yolunun Tugay Kavşağı mevkisinde 6 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan S.T., tedavi altına alındığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde dört gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayı ile S.T.'nin dört organı, Ankara, Gaziantep ve Samsun'da nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı.
Organ bağışının hayati önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Samet Tatlı, beyin ölümü gerçekleşen bireylerin organlarının, uygun testlerin ardından organ bekleyen hastalara umut ışığı sağladığını ifade etti. Dr. Tatlı, "Bu kritik süreci yakından takip etme fırsatı buldum. Operasyon, özverili bir emek ve zaman gerektiren bir süreçtir. Sonucunda birçok hayata dokunabilmek, sağlık çalışanlarımızın çabasının en kıymetli karşılığıdır," dedi.
Dr. Tatlı, bu süreçte katkı sağlayan tüm ekip üyelerine ve hasta yakınlarına minnettar olduklarını belirterek, "Bingöl Devlet Hastanesi yönetimine, Organ Bağışı Birimimize, Ankara ve Gaziantep'ten gelen ekipler ile ameliyathane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu organların nakil bekleyen hastalarımıza şifa olmasını diliyorum," diyerek sözlerini tamamladı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.
Bingöl'de hafif ticari aracın sepetli motosiklete çarpması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki gencin organları, 4 kişiyi hayata bağlayacak. Ailesinin onay vermesi sonucu S.T'nin 4 organı Ankara, Gaziantep ve Samsun'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.