Bin 190 rakımlı köy okulunda cumhuriyet coşkusu

Adana Feke Ormancık Mahallesi'ndeki Şehit Eren Kızıldağ Ortaokulu öğrencileri, 103. yılını Türk bayrakları ve yürüyüşle kutladı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 10:23
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 10:37

Bin 190 rakımlı köy okulunda cumhuriyet coşkusu

Köy sokaklarında birlik ve bayraklarla:

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi'ndeki Şehit Eren Kızıldağ Ortaokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 103'üncü yılını bin 190 rakımlı köylerinde coşkulu bir yürüyüşle andı. Ellerinde Türk bayrakları ve "Yaşasın Cumhuriyet" yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, köy sokaklarını kortej halinde dolaşarak bayram sevincini paylaştı.

Öğrenciler, yürüyüş boyunca ellerindeki Atatürk portresi eşliğinde kutlamayı sürdürdü; köy halkına, Cumhuriyet'in ilanını gazete ile duyurma geleneğini yeniden canlandırarak tarihi anonsu tekrarladılar.

Şehit anısına saygı ve geleneksel ritüeller:

Kutlama programında önemli bir yer tutan anlarda öğrenciler, okula adı verilen şehit Eren Kızıldağ'ın kabrini ziyaret edip dua ettiler. Okul ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatılırken, bu ritüel hem şehit anısını yaşattı hem de Cumhuriyet değerlerinin köy yaşamında ne kadar güçlü tutulduğunu gösterdi.

Etkinlikler, köyde yaşayan vatandaşların da katıldığı renkli görüntülere sahne oldu; bayramın coşkusu ve çocukların katılımı, kutlamanın samimi ve toplumsal boyutunu öne çıkardı.

Küçük okul, büyük anlam:

Bin 190 rakımdaki bu küçük okulun programı, Cumhuriyet bayramlarının yalnızca şehir merkezlerinin değil, köylerin ve kırsal yerleşimlerin de belleğinde güçlü yer tuttuğunu ortaya koydu. Öğrencilerin hazırlığı ve sakinlerin katılımı, Cumhuriyetin kuşaklardan kuşaklara aktarılmasında eğitimin ve yerel kültürün rolünü vurguladı.

Gün, köydeki kutlamaların sade ama etkili atmosferiyle son buldu; öğrencilerin ve köy halkının birlikte oluşturduğu görüntüler, Cumhuriyet coşkusunun canlı tutulduğunu gösterdi.

ADANA’NIN FEKE İLÇESİNDE 1190 RAKIMDA BULUNAN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET’İN 103’ÜNCÜ...

ADANA’NIN FEKE İLÇESİNDE 1190 RAKIMDA BULUNAN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET’İN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KÖYLERİNİN SOKAKLARINDA TÜRK BAYRAKLARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ YÜRÜYÜŞ VE HAZIRLADIKLARI ANLAMLI ŞEHİTLİK ZİYARETİ İLE KUTLADI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.