DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.845.302,19 0,02%

Bilfen İlköğretim Okulları'ndan 49 Öğrenci 2025 LGS Sınavında Türkiye Birincisi Oldu

Bilfen İlköğretim Okulları'ndan 49 öğrenci, 2025 LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Yayın Tarihi: 11.07.2025 16:59
Güncelleme Tarihi: 11.07.2025 16:59

Bilfen İlköğretim Okulları'ndan 49 Öğrenci 2025 LGS Sınavında Türkiye Birincisi Oldu

Bilfen Öğrencileri LGS'de Eşsiz Bir Başarı Elde Etti

Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2025 LGS sınavında, Bilfen İlköğretim Okulları'ndan 49 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmayı başardı. Bu başarı, okulu ve öğrencileri arasında büyük bir gurur kaynağı oldu.

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından Bilfen Çamlıca Ortaokulu'nda bir tören düzenlendi. Törene katılan öğrencilere, aileleri ve okul yönetimi eşlik etti. Bilfen İlköğretim Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk, bu yılki sınavın zorluğuna dikkat çekerek, “49 öğrencimizin birinci olması, sistemimizin başarısını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Büyük bir başarı elde eden öğrencilerin yer aldığı listede, isimleriyle birlikte bilgilere yer verildi. Bilfen İlköğretim Okulları Ölçme Değerlendirme Bölüm Başkanı İbrahim Eser, 14-24 Temmuz tarihlerinde öğrencilerin tercih süreçlerine başlayacağını vurguladı. Eser, devlet okulu tercih eden öğrencilerin yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercih yapmalarının önemini belirtti.

Öğrencilerden Başarı Hikayeleri

Sınavda birinci olan öğrencilerden Ege Yeşil, “Verimli çalışmanın başarının anahtarı olduğunu düşünüyorum.” açıklamasında bulundu. Diğer bir öğrenci Mert Eğinci, sınava hazırlanırken her gün düzenli çalıştığını ifade etti. Ayrıca, Serra Çarpa sınav çalışmaları sırasında bilim ve sanat alanlarıyla da ilgilendiğini vurguladı.

Sınav birincileri arasında yer alan Rana Atukeren ise Robert Koleji’ni tercih etmek istediğini belirterek, “Sınavdan bağımsız olarak her zaman yeni alternatifler var” dedi.

Bilfen İle Taçlanan Başarı Geleneği

Bilfen'in başarılı öğrencileri şöyle sıralandı: Yiğit Bozkurt, Selin Artam, Rana Atukeren, Nil Korun, Ali Çakır, Bengisu Türegün, Toprak Durur, Ömer Halaç, Arda Pampu, Mustafa Arda Koral, Zehra Güzel, Ozan Kaplan, Yahya Emir Aksoy, Mustafa Cemil Çay, Volkan Aksöyek, Serra Çarpa, Betül Gülizar Özer, Doruk Muslu, Yusuf Emir Ölmez, Aylin Bozkurt, Selen Kutucu, Yiğit Tayanç, Ege Balkan Güvenç, Doruk Özbuğday, Derin Özcan, Ayşe Ceylan, Ayhan Ege Emiroğlu, Afra Derin Özbilge, İbrahim Kaldırım, Özge Başgül, Duru Öykü Çoksüer, Elif Güneş, Deniz Yücebaş, Mehmet Demir Güneş, Deniz Zengin, Can Emre Çelik, Su Alara Işık, Eymen Ülker, Duru Özbolat, Nisa Yıldırım, Zeynep Sağlık, Mert Eğinci, Ege Yeşil, Bora Esendir, Kerem Efe Uzun, Defne Eser, Aras Alaçam, Demir Tuncay, Cansu Sencar.

Bilfen İlköğretim Okulları, bu yıl da başarı geleneğini 49 Türkiye birincisi ile sürdürerek eğitim dünyasında dikkat çekmeye devam ediyor.

Bilfen İlköğretim Okullarından mezun olan 2013 öğrenciden 49'u Liselere Geçiş Sistemi (LGS)...

Bilfen İlköğretim Okullarından mezun olan 2013 öğrenciden 49'u Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS kapsamındaki sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Bilfen İlköğretim Okullarından mezun olan 49 öğrencinin Türkiye birincisi olması üzerine Bilfen Çamlıca Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı