Bilek güreşiyle Eskişehir'de gaziler günü coşkusu
Eskişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bilek güreşi turnuvası dikkat çekti. Turnuva, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edildi ve katılımcılar ile izleyiciler arasında büyük heyecan yarattı.
turnuva atmosferi:
Salonda çekişmeli karşılaşmalar izleyenlere sporun ve milli değerlere saygının iç içe geçtiği anlar yaşattı. Organizasyonda kadın ve erkek sporcular çeşitli yaş ve kategori gruplarında mücadele etti. İzleyiciler maçları coşkuyla takip ederken, turnuva hem rekabet hem de dayanışma ruhunu ön plana çıkardı.
antrenörün değerlendirmesi:
Murat Cırık turnuvayla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı. Gaziler Haftası kapsamında bütün gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Cumhuriyetimizin temellerini şehitlerimizin ve gazilerimizin verdiği emeklerin sonucunda ayakta tutuyoruz, iyi ki varlar. Bugün kendi sporcularımız maç yapıyor. Karşılaşmalar, heyecanlı ve çekişmeli oluyor. Zaten milli sporcularımız da var, milli takımlara da hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde Hindistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceğiz
Turnuva, hem sporcu gelişimine katkı sağlama hem de Gaziler Günü'nün anlam ve önemini spor aracılığıyla topluma taşımayı hedefledi. Organizasyonu gerçekleştiren kurumlar ve katılımcılar, benzer etkinliklerin devam ettirilmesi konusunda görüş birliği sağladı.
ESKİŞEHİR'DE GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI MÜSABAKALARI'NDA BÜYÜK COŞKU YAŞANDI.