Bilecik'te Yangın Felaketi
Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde gece saatlerinde çıkan yangında, girişimci Selçuk Şahin 95 küçükbaş hayvanını kaybetti. İstanbul'da uzun yıllar ilaç ve bankacılık sektöründe çalışan Şahin, 2014 yılında ekolojik tarım ve hayvancılık üzerine çiftlik kurarak, burada yeni bir koyun ırkı elde etmek için çalışmalar yürütüyordu.
Yangının Oluşumu ve Sonrası
Selçuk Şahin, yangının samanlık kısmında başlayıp kısa sürede ormana sıçradığını ifade ederken, hayvanlarına yem verdikten sonra dinlenmeye çekildiğini anlattı. Gece uyandığında çiftliğinin alevler içinde olduğunu gören Şahin, hayvanları kurtarmak için müdahale etmeye çalıştı. Ancak, çatı çökmesi sonucu kendisini zor kurtardığını belirtti. Yangında 70'ten fazla hayvanın gebeydi ve Şahin, büyükbaş hayvanları kurtarabilse de, toplamda 95 küçükbaş hayvan zarar gördü.
Yıllarca Süren Çalışmalar Kayboldu
Şahin, 2014 yılından beri organik ve sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla ilgi çektiğini ve ilk başta aldığı 2 koyunu çoğaltarak özel bir ırk oluşturduğunu söyledi. İzmir Çeşme Sakızı, Merinos, Karacabey Merinosu ve France koyunu gibi ırkları karıştırarak, hem süt hem de et alabileceği bir koyun ırkı elde ettiğini ifade etti. Yangın nedeniyle bu hayvanların hepsini kaybettiğini belirten Şahin, yangında doğacak olan kuzuları da gördüğünü ve büyük bir üzüntü içinde olduğunu vurguladı.
Şahin'in Duyguları ve Gelecek Umudu
Selçuk Şahin, hayvanlarıyla olan duygusal bağının güçlü olduğunu ifade ederek, el birliğiyle bu felaketi aşacaklarına inandığını belirtti. Yangın, Bilecik-Gölpazarı kara yolu Dikenliboğaz mevkisindeki çiftlikte meydana geldi ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek ormanlık alana da sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, çiftlikte başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, çiftlikte başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.