Bilecik'te Cumhuriyet'in 102. yılı fener alayıyla kutlandı
Bilecik'te Cumhuriyet'in 102. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi. Etkinlik Bilecik Belediyesi tarafından organize edildi ve vatandaşlar fener alayı için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Etkinlik detayları
Sağanak altında ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle yürüyen vatandaşlar, bando eşliğinde marşlar söyledi. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Programa Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Başkan Subaşı'nın konuşması
Konserde sahne alan Madrigal grubunun ardından konuşan Başkan Subaşı, Bilecik olarak Cumhuriyetin 102. yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti ve şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 102. yılını kutlarken anladık ki Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda özgürlük demek, umut demek. Bugün yağmurların altında gençlerle birlikte Cumhuriyetin meşalesini hep birlikte yaktık. İyi varsınız, gençlik varsa her daim umut var."
Değerlendirme
Yağmur altında gerçekleştirilen yürüyüş ve geniş katılımla sonuçlanan etkinlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yerel düzeydeki kutlamalarına dair canlı bir görüntü sundu. Gençlerin aktif katılımı ve toplumsal dayanışma vurgusu, kutlamanın temel çıkış noktasını öne çıkardı.
Bilecik'te Cumhuriyet'in 102. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı gerçekleştirildi. Sağanak altında ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle yürüyen vatandaşlar, bando eşliğinde marşlar söyledi.