DOLAR
42,92 -0,19%
EURO
50,58 0,65%
ALTIN
6.225,26 -0,89%
BITCOIN
3.807.396,95 -0,96%

Bilecik Kınık Köyü'nde taşkın riskine karşı dere ıslahı ve mezarlık genişletme çalışması

Bilecik Pazaryeri Kınık Köyü'nde, mezarlık genişletme kapsamında DSİ ekipleri kuru derede ıslah çalışması yapıyor; amaç taşkın riskini azaltmak ve kırsal yaşam kalitesini artırmak.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 09:47
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 09:47

Bilecik Kınık Köyü'nde taşkın riskine karşı dere ıslahı ve mezarlık genişletme çalışması

Bilecik Kınık Köyü'nde dere ıslahı çalışmaları sürüyor

Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü'nde, taşkın riskine karşı dere ıslahı çalışmaları yürütülüyor. Çalışmalar, köyde yürütülen mezarlık genişletme projesi çerçevesinde hayata geçiriliyor.

Çalışmanın kapsamı

Mezarlık genişletme çalışmaları kapsamında, mezarlık alanının hemen yanında bulunan kuru dere'de DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ekiplerince temizlik ve ıslah çalışmaları başlatıldı. Ekipler, dere yatağında yapılan müdahalelerle su akışının düzenlenmesi ve taşkın riskinin azaltılmasını hedefliyor.

Yerinde inceleme ve hedefler

DSİ Bilecik İl Müdürü Mustafa Şimşek saha çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Islah çalışmasının mezarlık alanının güvenliğini artırması, olası taşkın risklerini önlemesi ve çevre düzeni ile kırsal yaşam kalitesine katkı sunması bekleniyor.

Yerel yetkililerden değerlendirme

Kınık Köyü Muhtarı Mehmet Gümüştekin çalışmalarla ilgili olarak, "Köyümüzde mezarlık yanında bulunan kuru derede ıslah çalışmaları devam ediyor. DSİ Bilecik İl Müdürümüz Sayın Mustafa Şimşek köyümüze gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Bu önemli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Muhtar Gümüştekin ayrıca, çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı Pazaryeri Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara, Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer ve DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan'a teşekkür etti.

BİLECİK’TE TAŞKIN RİSKİNE KARŞI DERE ISLAHI

BİLECİK’TE TAŞKIN RİSKİNE KARŞI DERE ISLAHI

BİLECİK’TE TAŞKIN RİSKİNE KARŞI DERE ISLAHI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.