ABD Başkanı Biden'dan Gazze Açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden, devam eden saldırılar altında olan Gazze'de ateşkesin "halen mümkün" olduğunu ifade etti. Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın durumu değerlendirmek üzere İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ateşkes İçin Müzakereler Devam Ediyor
Biden, Gazze'deki durumla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve "Pes etmiyoruz. (Gazze'de ateşkes) Halen mümkün" diyerek müzakerelerin önemine dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde, Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes konularında müzakereler gerçekleştirilmişti. Bu görüşmelere, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Bill Burns (CIA Direktörü), Abbas Kamil (Mısır İstihbarat Başkanı) ve David Barnea (Mossad Direktörü) başkanlık etmişti.
Müzakerelere Mısır'da Devam Edilecek
Tarafların haftaya Kahire'de ateşkes müzakerelerine devam edeceği bildirildi. Biden, 16 Ağustos'ta Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlik öncesinde, Gazze'deki olası ateşkes anlaşmasına yönelik "Hiç olmadığı kadar yakınız" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.