Olayın gelişimi:
Dün akşam saatlerinde İstanbul Beylikdüzü Barış Mahallesi Çiftlik Caddesi'nde meydana gelen kazada, iddiaya göre 34 KSL 99 plakalı otomobilin sürücüsü drift yaparken direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki 3 otomobile çarptı. Çarpmanın ardından sürücü olay yerinden kaçtı, ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
Polis ekipleri olay yerinde araç plakasını bularak araştırma başlattı; sürücü kısa sürede yakalandı ve gözaltına alındı. Kazada yaralanan olmadığı, park halindeki üç aracın ise ağır hasar gördüğü bildirildi.
tanıklar ve görüntüler:
Olayı gören bir motosikletli, kaçan sürücüyü takip etti ve o anları saniye saniye kaydetti. Görüntülerde sürücünün kaçış anları yer aldı. Kazanın ardından konuşan araç sahiplerinden Muhammet Yeni şunları söyledi: 'Alkollüymüş arkadaşlar. Burada 3 - 4 tane araca çarptılar. Bizim aracımız zaten pert oldu. Aracı alalı daha 2 gün oldu. Eşime doğum günü hediyesi almıştım. O da bu hale getirdi aracı. Gördüğünüz gibi pert oldu araba. Alkollü sürücü drift yaparken zaten olay gördüğünüz gibi. Kaçarken polisler yakalamış. Polisler şahsı alırken de direnmiş zaten.'
Abisinin aracının hasar gördüğünü anlatan Yahya Berkay Kesici ise, 'Ben balkondaydım o sırada bir gümbürtü koptu. Bir lastik sarma sesi duyduk. Buradaki de abimin arabası. Burada sağ olsun genç arkadaşlar hemen telefonla kayıtlar aldılar. Plakayı alabildik. Sonra şahıslar kaçmış. İki kişilermiş. Şu anda da durumu bu. Polisler resimleri çekti. İnsanların telefonlarını aldı. Haber bekliyoruz' dedi.
polis müdahalesi ve süreç:
Olay yerine intikal eden ekipler, olay yerinde bulunan delil ve kayıtları inceleyerek sürücüyü tespit etti. Yakalanan şüpheli emniyete götürüldü; olayda yaralanma bildirilmezken, zarar gören araçların hasar tespit işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Beylikdüzü'nde drift yapan sürücü park halindeki 3 otomobile çarpıp kaçtı