Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 26 şüpheliden 12'si tutuklandı; bilirkişi raporları dört ada/parselde imar ve ruhsat uygunsuzlukları tespit etti.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 14:43
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 14:47

Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

Operasyon ve adli süreç

İstanbul merkezli yürütülen operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 27 kişi emniyete getirildi. Emniyetteki işlemler sonrası 1 kişi serbest bırakılırken, kalan 26 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 12 kişi tutuklandı, diğer 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Bilirkişi raporu ve tespitler

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarında; aynı müteahhit firma tarafından yürütülen dört farklı ada ve parselde imar mevzuatına aykırı değişiklikler ve ruhsat projelerine uygun olmayan uygulamalar tespit edildi. Raporda, bu uygunsuzluklara rağmen söz konusu yapılara yapı kullanım izin belgesi (iskan) düzenlendiği belirtiliyor.

İddialar, imar mevzuatına aykırı projelere iskan verildiği yönünde odaklanırken soruşturma kapsamında yürütülen operasyon ve adli süreç, tespit edilen uygunsuzlukların niteliği ve sorumluların belirlenmesine ağırlık verildiğini gösteriyor.

Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!