Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Beyazlaşmış saçların rengini doğal yollarla geri getirmek mümkün mü?! İbn-i Sina' nın önerdiği bu 3 yağ ile saçlar geceden bile siyah olacak!

Saçlarınızın beyazlamasından mı şikayetçisiniz? Boya kullanmak hem pahalı hem de zararlı mı? O zaman size bin yıl önce ünlü hekim İbn-i Sina’nın yazdığı doğal bir reçete sunuyoruz. Bu reçete ile saçlarınızın rengini geri kazanabilir, parlak ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Peki İbn-i Sina'nın önerdiği mucizevi yağlar hangileri? Doğal yöntemlerle beyazlar yok edilir mi? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 22.01.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 22.01.2024 18:04

Beyazlaşmış saçların rengini doğal yollarla geri getirmek mümkün mü?! İbn-i Sina' nın önerdiği bu 3 yağ ile saçlar geceden bile siyah olacak!

Saçlarınızın beyazlaması sizi rahatsız mı ediyor? Boya kullanmak hem sağlığınıza hem de bütçenize zarar mı veriyor? O zaman size bin yıl önce ünlü hekim İbn-i Sina’nın yazdığı doğal bir reçete sunuyoruz. Bu reçete ile saçlarınızın rengini doğal yolla geri kazanabilir, parlak ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Peki saçların beyazlamasını önlemek için ne yapmalıyız? İşte bilmeniz gereken formül haber içeriğimizde...

İBN-İ SİNA'NIN SAÇ BEYAZLAMASINA KARŞI ÖNDERDİĞİ 3 YAĞ!

İbn-i Sina, saç beyazlamasını önlemek için 3 bitkisel yağın karışımını öneriyor. Bu yağlar şunlardır:

Ban Otu Yağı

Bu yağ, saç beyazlamasını durdurmanın yanı sıra, saç çıkmasını da teşvik eder. Saç dökülmesine karşı da etkilidir.

ban otu

Keçiboynuzu Yağı

Bu yağ, Akdeniz ikliminin bereketli meyvesi olan keçiboynuzundan elde edilir. Keçiboynuzu, içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde saç sağlığına faydalıdır. Saçları besler, güçlendirir ve parlaklık verir.

keçiboynuzu saça iyi gelirmi

Çörek Otu Yağı

Bu yağ, saç kırılmasını önler, saçlara nem kazandırır ve saç derisini rahatlatır. Kepek oluşumunu engeller ve saç beyazlamasını geciktirir.

Bu 3 yağı eşit oranda karıştırarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı havluyla sarıp bir gece beklettikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlayabilirsiniz. 

SAÇ BEYAZLAMASINI ÖNLEYEN DİĞER YÖNTEMLER NELERDİR?

Saç beyazlaması, genetik, yaşlanma, stres, beslenme, saç bakımı gibi pek çok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle, saç beyazlamasını önlemek veya geciktirmek için sadece doğal yağlar yeterli olmayabilir. Aynı zamanda, şu önlemleri de almanız gerekebilir:

Sağlıklı Beslenme

Saç sağlığınız için protein, vitaminler (özellikle B vitamini grubu), mineraller ve antioksidanlar önemlidir. Balık, tavuk, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, tam tahıllı ürünler gibi besinleri tüketmeye özen gösterin.

saçın beyazlamasını önlemek

Stresten Kaçınma

Stres, saç beyazlamasını hızlandırabilir. Stresle başa çıkmak için yoga, meditasyon, derin nefes almak gibi rahatlama teknikleri uygulayabilirsiniz.

saç beyazlamasında meditasyonun faydası

Saç Bakımı

Saçlarınıza düzenli bakım yapmak, saç tellerini güçlendirebilir. Doğal yağlar (örneğin, hindistancevizi yağı, argan yağı), saç maskeleri ve doğal şampuanlar kullanabilirsiniz.