Beyaz Saray: "Dün planlanan 800 idam durduruldu"
Beyaz Saray, İran'daki protestolar ve bölgedeki gelişmelere ilişkin düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Karoline Leavitt, İran'da dün gerçekleştirilmesi planlanan 800 idamın durdurulduğunu söyledi ve Amerikan yönetiminin durumu takip ettiğini belirtti.
İran açıklaması
Leavitt, İran'daki protestolarla ilgili olarak, "Dün gerçekleştirilmesi planlanan 800 idam durduruldu. Trump ve ekibi durumu yakından takip ediyor ve tüm seçenekler masada" ifadelerini kullandı.
Venezuela ve işbirliği vurgusu
Venezuela'ya ilişkin değerlendirmesinde Leavitt, geçici hükümetin ABD ile işbirliği içinde olduğunu belirtti: "Şu ana kadar Trump’ın tüm taleplerini ve isteklerini yerine getirdiler." Leavitt bu işbirliğinin Washington ile Caracas arasındaki mevcut temasların bir parçası olduğunu vurguladı.
Grönland değerlendirmesi
Grönland konusundaki gelişmelere dair Leavitt, Avrupa ülkelerinin Grönland'a birlik göndermesinin Başkan Trump'ın karar verme sürecini veya Grönland’ı satın alma hedefini etkilemediğini söyledi: "Grönland’daki Avrupa birliklerinin Trump’ın karar verme sürecini veya Grönland’ı satın alma hedefini etkilediğini düşünmüyorum."
Basın toplantısında gergin an
Leavitt, basın toplantısı sırasında Minneapolis'te ICE ajanlarıyla bağlantılı ölüm olayı hakkında soru soran bir muhabire sert çıktı. Muhabire yönelttiği soruda Leavitt, "Renee Good neden talihsiz ve trajik bir şekilde öldürüldü?" dedi. Muhabirin "Çünkü bir ICE ajanı pervasızca hareket etti ve onu haksız yere öldürdü" yanıtı Leavitt'i kızdırdı.
Leavitt, muhabire dönerek, "Sen sol görüşlü, önyargılı bir muhabirsin. Sen solcu bir aktivistsin, muhabir değilsin" şeklinde tepki gösterdi ve tartışma yaşandı.
Beyaz Saray, İran’daki protestolar hakkında yaptığı açıklamada, "Dün gerçekleştirilmesi planlanan 800 idam durduruldu. Trump ve ekibi durumu yakından takip ediyor ve tüm seçenekler masada" dedi.