BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi 2025-2026 Mezuniyet Töreni: Geleceğin Öğretmenleri Mesleklerine Uğurlandı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı Ereğli Eğitim Fakültesi mezuniyet töreni, kurumun köklü geleneğine yakışır bir gurur ve coşku içinde gerçekleştirildi. Tören, öğrenciler, aileleri, akademisyenler ve kent temsilcilerinin katılımıyla, mezunların öğretmenlik mesleğine adım atmalarını resmîleştirdi.
Tören ve katılımcılar
Törene; AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Program, aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı; üniversitenin tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.
Konuşmalar ve vurgular
Fakülte birincisi olarak söz alan Melike Nur Bulut (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı), mezuniyetin yalnızca bir son değil, yeni başlangıçların habercisi olduğunu belirtti. Bulut, öğrencilik yıllarında edinilen bilgi, birikim ve azmin mesleki yaşamlarında yol gösterici olacağını ifade ederek, başarısında emeği geçen aile, arkadaş ve akademisyenlere teşekkür etti ve mezun arkadaşlarına iyi dileklerde bulundu.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Eğitim Fakültesi'nin yalnızca öğretmen yetiştiren bir kurum olmadığını; aynı zamanda ülkenin geleceğine yön verecek nesillerin mimarlarını hazırlayan bir eğitim yuvası olduğunu vurguladı. Dekan Azar, mezun olan öğrencilerin ülkenin eğitim altyapısına katkı sağlayacağına yönelik inancını dile getirerek, başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere akademik kadroya teşekkür etti.
Kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer mezunlara hitaben şunları söyledi:
"Bugün Eğitim Fakültemizin Mezuniyet Töreni’nde, bir arada olmanın bahtiyarlığını ve kıvancını yaşıyoruz. Şu apaçık bir gerçektir ki! Mezuniyet törenleri yalnızca bir dönemin sonu değildir. Aslında yeni kapıların aralandığı önemli bir dönüm noktasıdır. Nitekim mezun olan her bir öğrencimiz; meslek hayatlarında yarın bir çocuğun hayatına dokunacak, bir gencin ufkunu açacak, bir toplumun geleceğine yön verecektir. Bu nedenle alacakları diplomalar yalnızca bir mesleğin belgesi değil; aynı zamanda büyük bir sorumluluğun ve kutsal bir görevin de nişanesi olacaktır. 1924 yılında kurulan üniversitemiz, mühendislik eğitimi ile ülkemizin kalkınmasına öncülük etmiş, yaklaşık 110 bine ulaşan mezunuyla Türkiye’nin yarınlarına değer katmıştır. Bugün de eğitimden sağlığa, mühendislikten sosyal bilimlere kadar pek çok alanda ülkesine ve insanlığa hizmet edecek gençler yetiştirmeye devam etmektedir. Bu anlayışın bilinciyle lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmen adaylarımızı ülkemizin güçlü eğitim ordusuna kazandırmanın onurunu yaşıyoruz.
Bu vesileyle öğrencilerimizin bugünlere ulaşmasında en büyük pay sahibi olan kıymetli ailelerimize huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum. Aynı şekilde öğrencilerimizi bilgiyle, emekle ve fedakârlıkla yetiştirerek meslek hayatına hazırlayan değerli akademisyenlerimize de en kalbî duygularımla teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bizlerle birlikte olarak bu anlamlı günümüze değer katan, Üniversitemize ve şehrimize verdikleri desteklerle her zaman yanımızda olan AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Saffet Bozkurt’a şükranlarımı sunuyorum.
Sözlerime son verirken sevgili mezunlarımıza diplomalarını alarak yeni bir hayata adım attıklarını ifade etmek istiyorum. Ne mutlu ki bu yolculuğa bir asırlık köklü geçmişe sahip Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin mezunları olarak çıkacaklar. Sevgili Gençler, nereye giderseniz gidin; ilmi rehber edinin, merhametten ayrılmayın. Sizleri çok seviyor, sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum."
Ardından kürsüye çıkan Saffet Bozkurt mezunları tebrik ederek BEUN'un köklü geçmişine ve yetiştirdiği insan kaynağına işaret etti; üniversite yönetimi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ödüller, yemin töreni ve kapanış
Program kapsamında fakülte birincisi Melike Nur Bulut adının yer aldığı plakayı ailesiyle birlikte yaş kütüğüne çaktı. Birinciye plaket ve başarı belgesi takdim edilirken, fakülte ikincileri Ayşenur Pirdal ve Semanur Orhan ile fakülte üçüncüsü Övgü Yanar da başarı belgelerini aldı.
Mezun öğrencilere temsili diplomalar verildikten sonra, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Okan Bilgin eşliğinde mezuniyet yemini gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak sevinçlerini aileleri, arkadaşları ve hocalarıyla paylaştı. Günün sonunda hatıra fotoğrafları çekildi ve tören sona erdi.
Sonuç olarak, BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi 2025-2026 mezunları, törenle mesleklerine uğurlanırken, konuşmalar ve törensel uygulamalar mezuniyetin hem kişisel bir dönüm noktası hem de toplumsal bir sorumluluğun başlangıcı olduğuna vurgu yaptı.
BEUN’DA ÖĞRENCİLİKTEN ÖĞRETMENLİĞE UZANAN YOLCULUK MEZUNİYET TÖRENİ İLE TAÇLANDI