BEÜ ile Bitlis Belediyesi 'Dijital Eğitimde İş Birliği' protokolü imzaladı

Bitlis Eren Üniversitesi ile Bitlis Belediyesi, Dijital Gençlik Merkezi eğitimlerinin BEÜ onaylı sertifikalandırılması amacıyla 'Dijital Eğitimde İş Birliği' protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 28.01.2026 22:12
Güncelleme Tarihi: 28.01.2026 22:12

BEÜ ile Bitlis Belediyesi 'Dijital Eğitimde İş Birliği' protokolü imzaladı

BEÜ ile Bitlis Belediyesi 'Dijital Eğitimde İş Birliği' protokolü imzaladı

Protokol ve proje çerçevesi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Belediyesi arasında, Avrupa Birliği finansmanı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle yürütülen Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri Projesi kapsamında 'Dijital Eğitimde İş Birliği' protokolü imzalandı. Protokol, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş tarafından onaylandı.

İçerik ve sertifikalandırma

Protokol ile Bitlis Belediyesi bünyesindeki Dijital Gençlik Merkezi'nde yürütülen eğitimlerin akademik niteliğinin güçlendirilmesi ve verilen kursların sertifikalarının BEÜ onaylı olarak düzenlenmesi hedefleniyor. Eğitim alanları arasında yapay zeka, yazılım, temel bilgisayar eğitimi, dijital tasarım ve siber güvenlik yer alıyor.

Beklenen etkiler ve hedefler

Bu iş birliğinin, gençlerin dijital çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasını sağlayarak, mesleki yeterliliklerin ve istihdam edilebilirliğin artırılmasına katkı sunması amaçlanıyor. Ayrıca protokolün, bölgenin dijital dönüşüm sürecine ivme kazandırması ve üniversite‑yerel yönetim iş birliklerinin güçlenmesi yoluyla hem öğrenciler hem de kent için katma değer üretmesi bekleniyor.

Yetkililerin değerlendirmeleri

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, üniversite onaylı sertifikaların gençler için önemli bir kazanım olduğuna ve iş birliğinin kariyer planlamalarına somut katkı sağlayacağına dikkat çekti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise öğrencilerin akademik bilginin yanı sıra uygulamalı ve güncel dijital becerilerle donatılmasının önemini vurgulayarak, protokol sayesinde gençlerin yapay zekâdan siber güvenliğe kadar yetkinlik kazanma imkanına kavuşacağını belirtti. Elmastaş, üniversitenin istihdama katkı sağlayan projelerde yer almaya devam edeceğini ve yerel yönetimlerle iş birliklerinin güçlenmesinin şehre olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

İmza töreni katılımcıları

Protokol imza törenine; Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü İbrahim Aytekin ile Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Kenan Kendilci ve Dr. Öğr. Üyesi Suat Özdağ katıldı.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) İLE BİTLİS BELEDİYESİ ARASINDA "DİJİTAL EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ"...

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) İLE BİTLİS BELEDİYESİ ARASINDA "DİJİTAL EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) İLE BİTLİS BELEDİYESİ ARASINDA "DİJİTAL EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ"...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.