DOLAR
42,54 0,04%
EURO
49,46 0%
ALTIN
5.757,7 0,11%
BITCOIN
3.950.814,8 0,18%

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na Çeyrek Finalde Veda Etti

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Göztepe'ye 3-1 mağlup olarak kupadan elendi.

Yayın Tarihi: 03.04.2025 22:43
Güncelleme Tarihi: 03.04.2025 22:43

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na Çeyrek Finalde Veda Etti

Beşiktaş, geçen sezon kazandığı Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Siyah-beyazlılar, Tüpraş Stadı’nda oynanan karşılaşmada Göztepe’ye 3-1 mağlup oldu.

Maçın başında Beşiktaş, net bir fırsatı değerlendiremese de 30. dakikada Ernest Muçi’nin golü ile 1-0 öne geçti. Ancak, 36. dakikada Tayyip Talha Sanuç’un kırmızı kart görmesiyle olaylar değişti. Göztepe, Romulo’nun attığı golle durumu eşitledi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Romulo, attığı peş peşe iki golle Göztepe’yi 3-1 öne geçirdi ve İzmir ekibi, yarı finale yükselerek Trabzonspor’un rakibi oldu.

Göztepe’nin Galibiyeti ve Beşiktaş’ın Zayıflığı

Bu sezon, Beşiktaş’a konuk olan Göztepe, lig mücadelesinde 2-0 geriden döndükleri maçı 4-2 kazanmıştı. İki karşılaşmada Göztepe, Beşiktaş’a 7 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü.

Muçi’nin Başarısı ve Göztepe’nin İleri Hattı

Ernest Muçi, Göztepe karşısında attığı golle bu sezonki 7. golünü kaydetti. Muçi, ligde 4, UEFA Avrupa Ligi’nde bir gol atmıştı.

Tayyip Talha’nın Kırmızı Kartı ve Göztepe’nin Cezası

Tayyip Talha Sanuç, Göztepe karşısında 35. dakikada Juan’a yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart gördü. Bu durum Beşiktaş’ın defansif yapısını zorladı.

Maçın Dönüm Noktaları

Arthur Masuaku, 77. dakikada penaltıya sebep oldu ve Romulo, kullandığı penaltı ile durumu 2-1’e getirdi. Romulo, maçta hat-trick yaparak Göztepe’nin galibiyetine katkı sağladı.

Gergin Anlar ve Taraftar Tepkileri

Karşılaşmanın 60. dakikasında Emirhan Topçu ve Alex Oxlade Chamberlain arasında gergin bir tartışma yaşandı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise maçın son bölümlerinde kaleci Ersin Destanoğlu’na tepkilerini gösterdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı