Başkan Serdal Adalı'dan TFF'ye Tepki
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı kararların hem Beşiktaş'a hem de futbol camiasına zarar verdiğini belirtti. 2025 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısında konuşan Adalı, sosyal medyada Beşiktaş'ın başarısızlığını bekleyen hesaplara dikkat çekti. Adalı, "Gerçek Beşiktaşlılara rağmen hala sosyal medya silahşorluğu için çabalayanlar var" dedi.
Federasyon ve Hakemlere Çağrı
Adalı, TFF'nin kararlarının adaletsizlik içerdiğini iddia ederek, hakemlerin Beşiktaş'a karşı olan tutumlarını eleştirdi. "Futbol federasyonu adaleti sağlayamayacağını açıkça belli etti" diyen Adalı, Türk hakemlerine adaletli maç yönetmeleri için çağrıda bulundu.
Beşiktaş'ın Geçmiş Dönem Başarısızlıkları
Son dört sezondur şampiyonluk hayallerinin erken sona erdiğini vurgulayan Adalı, "Bu camia ve taraftar, 4 sezondur amaçsızlığı hak etmiyor." ifadesini kullandı. Kulübün yeniden yapılanma sürecine vurgu yapan Adalı, yeni bir futbol organizasyonu kurduklarını ve Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde görev yapacak düzeyde isimlerle çalıştıklarını belirtti.
Finansal Kontrol ve UEFA
Adalı, kadro maliyetlerinin UEFA'nın belirlediği oranların üzerinde kaldığını ve ceza ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Önceki yönetimin mali disiplini sağlama konusundaki yetersizliklerini eleştiren Adalı, Beşiktaş'ın geleceği için bütçe istikrarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Yeni Transferler ve Düşünceler
Devre arasında transfere dair eleştirilere de yanıt veren Adalı, genç oyuncular Keny Arroyo ve Elan Ricardo'ya inandığını ve bu transferlerin kulübün bütçesiyle yapıldığını belirtti. "Hiç kimse merak etmesin Beşiktaş'a zarar gelmeyecek" dedi.
Kongre Tarihleri ve Gelecek Planları
Serdal Adalı, yeni sezon öncesinde kongre tarihlerinin 4-11 veya 11-18 Mayıs olarak planlandığını duyurdu. Kulübün geleceği adına uzun vadeli planlarını sürdürdüğünü ifade eden Adalı, çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Başkan Adaylarına Mesaj
Adalı, Beşiktaş camiasının karşısına daha iyi çözümlerle çıkacak olanlara kapı araladığını, başarısızlıkla mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi. "Çıksın anlatsın" diyerek alternatif çözüm önerilerine açık olduğunu dile getirdi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Klübü'nün ICEC İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2025 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısına katılarak konuşma yaptı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Klübü'nün ICEC İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2025 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısına katılarak konuşma yaptı.