DOLAR
42,81 -0,05%
EURO
50,4 -0,47%
ALTIN
6.098,38 -2,11%
BITCOIN
3.842.686,73 -1,7%

Beşiktaş gece kulübü yangını davasında duruşma sürdürülüp ertelendi

Beşiktaş’taki gece kulübü yangını davasında duruşma devam etti; mahkeme tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı 2 Mart’a erteledi.

Yayın Tarihi: 22.12.2025 17:23
Güncelleme Tarihi: 22.12.2025 17:23

Beşiktaş gece kulübü yangını davasında duruşma sürdürülüp ertelendi

Beşiktaş gece kulübü yangını davasında duruşma sürdürüldü

Duruşmada yaşanan gelişmeler

Beşiktaş’ta tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin olarak açılan 22 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Duruşma, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yapıldı.

Duruşmada 4 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu; taraf avukatları ve bazı müştekiler de salonda yer aldı. Bazı sanık avukatları ile mağdur aileler arasında gerginlik yaşanması üzerine heyet, duruşma düzeninin bozulduğu gerekçesiyle ara verdi. Yaklaşık 45 dakika sonra duruşma yeniden başlayarak savunma ve beyanlar alınmaya devam edildi.

Mahkeme, ara kararında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi ve duruşmayı, eksik hususların giderilmesi amacıyla 2 Mart tarihine erteledi.

Olayın soruşturma ve iddianame süreci

Olay, 2 Nisan tarihinde Beşiktaş Gayrettepe’de, 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat sırasında meydana geldi. Yangında 29 kişi (bunlardan 2’si yabancı uyruklu) yaşamını yitirdi.

Yürütülen soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, farklı şüpheliler hakkında ayrı talepler yer aldı. Hazırlanan iddianamede 9 şüphelinin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ayrı soruşturma kapsamında ise İstanbul Valiliği’nce aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu kişilere soruşturma izni verildi. Bu soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 13 şüphelinin "görevi kötüye kullanma" ve "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlarından ayrı ayrı 2,5 yıldan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İki ayrı dava dosyasının birleştirilmesine karar verilmiş olup, birleşik dosya kapsamında duruşmaların ilerleyen oturumlarında eksik delillerin ve beyanların tamamlanması bekleniyor.

Beşiktaş’ta 29 kişinin ölümüyle biten gece kulübü yangınına ilişkin davanın görülmesine devam...

Beşiktaş’ta 29 kişinin ölümüyle biten gece kulübü yangınına ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.